Macron møter fagforeningsledere etter 14 dager med streik

Politiet slår til etter at en liten brann brøt ut i forbindelse med demonstrasjoner mot pensjonsreformen. Foto: François Mori, AP / NTB scanpix
Politiet slår til etter at en liten brann brøt ut i forbindelse med demonstrasjoner mot pensjonsreformen. Foto: François Mori, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Frankrikes president Emmanuel Macron skal onsdag møte fagforeningsledere angående streiken om den nye pensjonsreformen som har skapt massive demonstrasjoner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at hundretusener av franskmenn tirsdag demonstrerte mot pensjonsreformen, har personer i regjeringen åpnet for forhandlinger.

Fagforeningsledere har lovet å fortsette streiken, som har skapt trafikkaos og rammet økonomien, inn i julehøytiden. Ifølge innenriksdepartementet deltok 615.000 mennesker i over hundre ulike demonstrasjoner over hele landet tirsdag.

Macron ønsker ikke å gå vekk fra pensjonsreformen, men vil forbedre den, ifølge en kilde ved hans kontor.

– Presidenten vil ikke gå tilbake på prosjektet eller vanne det ut, men han er villig til å forbedre det, sier en tjenestemann ved presidentens kontor, som vil være anonym.

Et særlig omstridt punkt i den kontroversielle pensjonsreformen gjelder hevingen av pensjonsalderen til 64 år for alle franskmenn.

Tjenestemannen trekker fram at det er forbedringspotensial når det kommer til spørsmålet om pensjonsalder. Protestaksjoner mot reformen har rammet fransk transportsektor i 14 dager.

Personvernpolicy