Ballettakademi oppfordret barn til å røyke for å holde vekta, ifølge rapport

Det prestisjetunge ballettakademiet i Wien har blant annet oppfordret elever til å røyke for å holde seg slanke, ifølge en østerriksk granskningskommisjon.
Det prestisjetunge ballettakademiet i Wien har blant annet oppfordret elever til å røyke for å holde seg slanke, ifølge en østerriksk granskningskommisjon. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Det prestisjetunge ballettakademiet i Wien har oppfordret elever til å røyke for å holde seg slanke, opplyser en granskningskommisjon i Østerrike.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En statlig støttet spesialkommisjon bekreftet tirsdag at studenter ved akademiet mottar utilstrekkelig medisinsk behandling, og fant også at det eksisterer en generell mangel på hensyn til barnas velferd.

Kommisjonens leder Susanne Reindl-Krauskopf sier elever har blitt rådet til å starte med røyking for å holde seg slanke.

– Det er tydelig at barn og ungdom ikke er tilstrekkelig beskyttet mot diskriminering, forsømmelse og negative helsemessige effekter, heter det i kommisjonens rapport.

Statsoperaen i Wien sier at de allerede har kuttet antall forestillinger for elevene, og at de skal studere rapporten i detalj før de gir et grundigere svar.

Granskingen ble utløst av at den østerrikske avisen Falter publiserte en sak i april som viste til at unge dansere ble slått, dratt i håret og fysisk ydmyket – og flere var i ferd med å utvikle anoreksi.

Akademiet ble opprettet i 1771 og er en av Europas mest prestisjefylte ballettskoler med søkere fra hele verden.

Personvernpolicy