New Zealand mintes ofre etter vulkanutbrudd

Dykkere fra politiet før søket etter to savnede lørdag. Også søndag ble det gjort søk i vannet utenfor White Island. De savnede er fortsatt ikke funnet. Foto: AP / NTB scanpix
Dykkere fra politiet før søket etter to savnede lørdag. Også søndag ble det gjort søk i vannet utenfor White Island. De savnede er fortsatt ikke funnet. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

New Zealand sto stille i ett minutt mandag for å markere at det var én uke siden det dødelige vulkanutbruddet på White Island.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Klokken 14.11 lokal tid, nøyaktig én uke siden vulkanutbruddet, stoppet New Zealand opp for å minnes de døde.

Flaggene utenfor parlamentsbygningen i Wellington flagget på halv stang, og statsminister Jacinda Ardern tok pause i et regjeringsmøte for å vise respekt for de døde.

– Hvor enn i New Zealand eller i verden du er, dette er øyeblikket vi kan stå sammen med dem som har mistet sine nære og kjære i denne ekstraordinære tragedien, sa Ardern da hun kunngjorde markeringen lørdag.

Mange av de berørte er fra Australia, og statsminister Scott Morrison sier ofrene, de skadde og pårørende ble minnet i landet.

Ordfører i Whakatane, Judy Turner, sier familiene til de døde har blitt tatt med ut i båt til nærheten av vulkanøya for å markere hendelsen.

47 personer var på vulkanøya da utbruddet skjedde. Inkludert de to som det fortsatt søkes etter, har dødstallet søndag steget til 18. En av dem som var innlagt på sykehus i Australia, døde av skadene. Minst 17 personer får intensiv behandling for alvorlige brannskader.