Boeing vurderer kutt eller stopp i produksjonen av 737 MAX

Boeing vurderer å kutte eller stanse produksjonen midlertidig av flytypen 737 MAX-fly. Her står en rekke 737 MAX parkert ved Boeings fabrikk i Seattle i USA. Arkivfoto: Elaine Thompson / AP / NTB scanpix
Boeing vurderer å kutte eller stanse produksjonen midlertidig av flytypen 737 MAX-fly. Her står en rekke 737 MAX parkert ved Boeings fabrikk i Seattle i USA. Arkivfoto: Elaine Thompson / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ledelsen i flyprodusenten Boeing anser en produksjonspause som det beste alternativet så lenge den ulykkesrammede flytypen 737 MAX står på bakken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En avgjørelse om kutt eller stopp i produksjonen kan komme mandag, opplyser kilder til The Wall Street Journal.

Årsaken er usikkerheten rundt når flytypen 737 MAX blir satt inn i ordinær drift. Ifølge WSJ er en pause i produksjonen det mest sannsynlige alternativet når styret til flyprodusenten møtes i Chicago.

Forslaget om en pause kommer etter at luftfartsmyndigheten i USA advarte selskapet om at det var for optimistisk med tanke på når flyene kunne bli godkjent.

I november meldte Boeing at 737 MAX-flyene ville være på vingene igjen i januar 2020. Det tidligere anslaget var desember.

Boeing 737 MAX var Boeings mestselgende flymodell fram til de to ulykkene i oktober i fjor og mars i år der til sammen 346 mennesker omkom. Ulykkene førte til at om lag 370 slike fly nå står på bakken verden over i påvente av en løsning.