Fem drept i indisk uro

Myndighetenes beslutning om å gi statsborgerskap til millioner av ulovlige immigranter, så sant de ikke er muslimer, har utløst store demonstrasjoner nordøst i India. Foto: AP / NTB scanpix
Myndighetenes beslutning om å gi statsborgerskap til millioner av ulovlige immigranter, så sant de ikke er muslimer, har utløst store demonstrasjoner nordøst i India. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fem mennesker er drept i den indiske delstaten Assam, der det er kraftige sammenstøt mellom sikkerhetsstyrker og demonstranter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tre mennesker døde søndag av skadene etter å ha blitt skutt av politiet, opplyser talsmenn for myndighetene.

En mann døde av skadene etter å ha blitt banket opp under en demonstrasjon, mens en døde da det ble satt fyr på huset der han sov.

Bakgrunnen for uroen i Assam, som grenser til Bangladesh, er myndighetenes beslutning om å innvilge indisk statsborgerskap til et stort antall ulovlige immigranter fra naboland, så sant de ikke er muslimer.

Den nye loven har ført til store protester, anklager om at immigrantene tar jobbene fra indere og påstander om at regionens kulturelle identitet blir utvannet.

Protestene har vært størst i Guwahati, den største byen i delstaten, der sikkerhetsstyrker de siste dagene har skutt med med skarp ammunisjon mot demonstranter og myndighetene har innført portforbud mellom klokka 16 og 9.

Også i Vest-Bengal har det vært store demonstrasjoner, der det blant annet er satt fyr på en rekke tog og busser.

USA og Storbritannia oppfordrer sine statsborgere til «å utvise forsiktighet» ved reise til, eller opphold i det nordøstlige India.