Ulykkesflyet i Chile hadde problemer også i 2016

Søk etter vrakrestene fra militærflyet av typen C-130 Hercules vil fortsette mandag. De omkomne er funnet og er blitt transportert til Punta Arenas for identifisering. Foto: AP / NTB scanpix
Søk etter vrakrestene fra militærflyet av typen C-130 Hercules vil fortsette mandag. De omkomne er funnet og er blitt transportert til Punta Arenas for identifisering. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Militærflyet av typen C-130 Hercules som styrtet på vei til Antarktis mandag, måtte nødlande for tre år siden på samme rute, opplyser Chiles luftforsvar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lokale medier har de siste dagene delt en video som viser brannmenn og ambulanser som venter på Hercules-flyet ved flystripa i Punta Arenas april 2016.

I en uttalelse bekrefter det chilenske luftforsvaret at flyet som vises på videoen, er det samme flyet som styrtet i Drakestredet mandag. Flyet var på vei fra Chabunco-basen i Punta Arenas i Chile basen til Frei Montalva i Antarktis. 38 personer var om bord.

Da Hercules-flyet nærmet seg basen i Antarktis for tre år siden, skjønte mannskapet at det var tekniske problemer på landingsutstyret på venstre side av flyet, opplyser luftforsvaret. Piloten bestemte derfor å fly tilbake til Punta Arenas og bruke en alternativ metode for å senke landingsutstyret og landet uten dramatikk.

Luftforsvaret har tidligere sagt at det ikke har vært noen problemer med flyet.

38 personer – 21 passasjerer og 17 mannskaper – var om bord på flyet da det mistet radiokontakt over Drakestredet, 500 kilometer unna basen Frei Montalva i Antarktis mandag.

Årsaken til ulykken er ukjent, og en etterforskning er satt i gang. En del av etterforskningen er en WhatsApp-lydmelding som en av passasjerene skal ha sendt fra flyet om tekniske problemer.

De omkomne etter ulykken ble sendt til identifisering fredag.

Søk etter vrakrester vil fortsette mandag. Som følge av dårlig vær i helgen har det vært pause i søket.

Personvernpolicy