Bortførte hjelpearbeidere drept i Nigeria

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fire ansatte i Action Against Hunger (ACF), som ble tatt som gisler nordøst i Nigeria i juli, er drept, opplyser hjelpeorganisasjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Seks nigerianske ACF-ansatte, fem menn og en kvinne, ble tatt til fange av opprørere med bånd til den ytterliggående islamistgruppa IS på grensa mellom Nigeria og Niger 18. juli.

Den islamske staten Vest-Afrika provinsen (ISWAP) offentliggjorde en video av de seks, der den kvinnelige hjelpearbeideren tryglet om å bli løslatt.

I september likviderte gisseltakerne en av de mannlige hjelpearbeiderne, og lørdag opplyste ACF at de øvrige fire mennene er drept.

Ekstremt bekymret

Hjelpeorganisasjonen sier at de er «ekstremt bekymret» over skjebnen til den siste gjenlevende fangen, kvinnen som heter Grace, og ber gisseltakerne om straks å løslate henne.

Torsdag ble 14 regjeringsstøttede militssoldater og én politimann drept etter å ha blitt bortført av jihadister i landsbyen Mamuri i delstaten Borno nordøst i Nigeria.

ISWAP hevdet i en kunngjøring dagen etter at det var de som sto bak angrepet, der de også fikk med seg to kjøretøy og store mengder våpen og ammunisjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Utbrytergruppe

ISWAP er en utbrytergruppe fra Boko Haram og sverget troskap til IS-lederen Abu Bakr al-Baghdadi i 2016. Gruppen har gjentatte ganger angrepet militærbaser og hjelpearbeidere nordøst i Nigeria.

Hæren i Nigeria stengte i september ACFs kontorer nordøst i landet og anklaget organisasjonen for å ha forsynt opprørere med mat og medisiner.

Hjelpeorganisasjon Mercy Corps ble også tvunget til å innstille virksomheten i området, uten å få noen begrunnelse.

Sivile ofre

Minst 35.000 mennesker er drept og rundt 2 millioner er drevet på flukt siden islamistgruppa Boko Haram grep til våpen nordøst i Nigeria for ti år siden.

Boko Haram er også aktiv i Niger, Tsjad og Kamerun.

Ifølge Amnesty International er minst 275 mennesker drept i Boko Haram-angrep bare i Kamerun i år, over 80 prosent av dem sivile.