Hongkongs leder på vei til Kina

Lørdag satte Hongkongs leder seg på flyet til Beijing. Carrie Lam skal ifølge lokale medier møte Kinas president Xi Jinping mandag. Foto: AP / NTB scanpix
Lørdag satte Hongkongs leder seg på flyet til Beijing. Carrie Lam skal ifølge lokale medier møte Kinas president Xi Jinping mandag. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hongkongs leder Carrie Lam reiste lørdag til Kina, hennes første besøk til landet siden forrige måneds valgnederlag. Mandag skal hun møte Kinas president.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den politiske og økonomiske situasjonen i Hongkong står etter alt og dømme på agendaen i løpet av hennes fire dager lange besøk til den kinesiske hovedstaden, skriver Reuters.

Lørdag satte hun nesa mot Beijing, og mandag skal hun ifølge lokale medier treffe president Xi Jinping.

I november gjorde de pro-demokratiske kandidatene et brakvalg i Hongkong. De sikret seg rundt 90 prosent av de 452 setene i Hongkongs 18 ulike distriktsråd.

Selv om distriktsrådene ikke har makt til å endre Hongkongs styreform, er de representert i gruppen av 1.200 personer som vil velge den neste toppsjefen i 2022.

Til tross for valgresultatene opplyste Kina at de fremdeles vil støtte Hongkongs leder Carrie Lam.

Masseprotestene i Hongkong, som har hatt delvis selvstyre siden Storbritannia tilbakeførte territoriet til Kina i 1997, ble utløst i juni av et omstridt lovforslag som åpnet for å utlevere personer til strafforfølgelse i Kina.

Lovforslaget ble siden trukket tilbake, men kravet om demokratiske reformer og protestene mot Hongkongs Beijing-støttede ledelse har siden økt i styrke.

I et halvt år har det nærmest daglig vært demonstrasjoner mot Hongkong-ledelsen.