Russland fengsler medlem av Jehovas vitner i seks år

Artikkelen fortsetter under annonsen

Russeren Vladimir Alusjkin, som tilhører Jehovas vitner, ble fredag dømt til seks års fengsel for ekstremisme.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Alusjkin ble pågrepet i juli 2018 og satt fengslet i seks måneder før han ble plassert i husarrest. En domstol i byen Penza vest i Russland dømte ham fredag til fengsel i seks år for ekstremistisk aktivitet.

Fem andre med tilknytning til gruppen, deriblant Alusjkins kone, ble dømt til to års betinget fengsel.

Russland forbød Jehovas vitner i 2017 og omtaler det religiøse samfunnet som en ekstremistorganisasjon. Jehovas vitner har 175.000 medlemmer i Russland, hvorav flertallet tilhører den ortodokse kirken.

– Tilstanden for religionsfriheten i Russland minner om sovjettiden, sier Jarrod Lopes, en talsperson for Jehovas vitner basert i New York.

Russiske myndigheter har den siste tiden slått hardt ned på den evangelisk kristne bevegelsen, selv om president Vladimir Putin også har sagt at Jehovas vitner ikke skal regnes som terrorister. I februar ble danske Dennis Christensen også dømt til seks års fengsel.

Bevegelsen ble grunnlagt i USA sent på 1800-tallet. De er kontroversielle blant annet for sin forkynnelse og for å nekte å respektere statlige symboler som flagg. De er også kritiske til blodoverføring.