DUP mener de fortsatt kan påvirke Johnsons brexitplan

Artikkelen fortsetter under annonsen

Brexit-talsmann for nordirske DUP mener de fortsatt kan påvirke Boris Johnsons brexitplan, selv om valgdagsmålinger viser at De konservative får klart flertall.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Brexit-talsperson Sammy Wilson sier forhandlinger med EU kan skape utfordringer for regjeringen, og han mener partiet fremdeles kan ha innflytelse i brexitprosessen.

– Det neste året må regjeringen forhandle om det framtidige forholdet med EU. Det kommer til å være mange utfordringer knyttet til det, mange ting jeg tror de trenger støtte rundt, flere ting de vil finne vanskelig å svelge, og det vil gi oss mulighet til å ha noe innflytelse, sier Wilson til BBC.

DUP er i dag regjeringens støtteparti. De fikk 10 plasser i Parlamentet ved forrige valg. Partiet støtter ikke brexitavtalen som statsminister Boris Johnson har forhandlet fram.

Wilson sier til kanalen at et stort flertall for De konservative vil «på en måte» være bra for landet, men mener det vil by på utfordringer for dem fordi DUP mener brexitavtalen slik den ligger nå, er «ugunstig» for Nord-Irland blant annet når det gjelder innvirkningen på økonomien.