Valgmåling kom som et sjokk på Labour-topp

Skyggefinansminister John McDonnell sier partiet vil se det endelige valgresultatet før han eller Jeremy Corbyn bestemmer seg for om de trekker seg. Foto: Steve Parsons / PA / AP / NTB scanpix
Skyggefinansminister John McDonnell sier partiet vil se det endelige valgresultatet før han eller Jeremy Corbyn bestemmer seg for om de trekker seg. Foto: Steve Parsons / PA / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Labours finanspolitiske talsmann sier valgdagsmålingen kommer som et sjokk og at det vil være ekstremt skuffende om resultatet blir noe i nærheten av målingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg trodde det skulle bli jevnere. Vi visste det ville bli tøft, fordi brexit har dominert, men vi håpet andre saker ville skjære gjennom, sier John McDonnell til BBC.

Den første målingen etter at valglokalene stengte viser at Labour ligger an til å få 191 mandater mot 386 til De konservative. Det er i så fall Labours verste resultat siden 1935.

På spørsmål om han eller partileder Jeremy Corbyn vil trekke seg, sier McDonnell:

– Vi vil se resultatene i morgen og ta en avgjørelse da.

Corbyn har tapt to valg på rad, og flere i partiet har allerede mer enn antydet at Corbyn personlig er en av årsakene til at mange velgere har styrt unna partiet.