Colombia ber om erstatning fra supermarkedkjede

Walmart beklager for at de reklamerte for en julegenser som knyttet Colombia til kokain i en reklame på deres nettsider. Colombia sier de vil kreve erstatning. Foto: AP / NTB scanpix
Walmart beklager for at de reklamerte for en julegenser som knyttet Colombia til kokain i en reklame på deres nettsider. Colombia sier de vil kreve erstatning. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Colombia krever erstatning fra Walmart etter at supermarkedkjeden reklamerte for en julegenser på sine nettsider som knyttet landet til kokain.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Genseren viser en julenisse som sitter foran et stuebord med tre hvite streker som ser ut som kokain, med teksten: «Let it snow».

I reklameteksten til genseren står det at julenissen «virkelig liker å glede seg over øyeblikket når han får kvalitetssnø, karakter A, fra Colombia. Han legger dem i perfekte linjer på sitt sofabord og tar deretter et stort sniff for å lukte snøens aroma av høy kvalitet».

Genseren ble markedsført av en tredjepartselger på Walmarts canadiske nettsted. De trakk annonsen fra nettstedet, og de ber nå Colombia om unnskyldning.

– Disse genserne representerer ikke Walmarts verdier og har ikke noe på våre nettsider å gjøre, sier den amerikanske gigantkjeden Walmart i en uttalelse.

Leder Camilo Gómez for Colombias etat som har til oppgave å beskytte statens juridiske institusjoner, sier at reklamen krenker Colombia og skader landets omdømme.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Gómez sier de ønsker å søke erstatning som blant annet skal gå til ofre for narkotikahandel, og hvis den ikke klarer å skaffe det, vil de ta saken for retten, skriver Blu Radio.

Det søramerikanske landet er det landet i verden hvor det produseres mest kokain. Ifølge FN er et område på til sammen 1.700 kvadratkilometer dekket med kokabusker, som er planten kokain lages av.