New Jersey-skyttere mistenkt i en annen drapssak

Jøder bærer kisten til en av dem som ble drept i skytingen på et jødisk marked tirsdag. Gjerningspersonene mistenkes å stå bak drapet på en Uber-sjåfør i helgen. Foto: AP / NTB scanpix
Jøder bærer kisten til en av dem som ble drept i skytingen på et jødisk marked tirsdag. Gjerningspersonene mistenkes å stå bak drapet på en Uber-sjåfør i helgen. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Gjerningspersonene som sto bak skytingen på et jødisk marked i New Jersey, tirsdag mistenkes å stå bak drapet på en Uber-sjåfør i helgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tre personer ble drept i skuddvekslingen på et jødisk supermarked. Også de to gjerningspersonene, en 47 år gammel mann og en 50 år gammel kvinne, ble drept.

Jersey City-ordføreren Steven Fulop uttalte onsdag at etter en gjennomgang av overvåkingskamera på stedet, mener de å kunne si helt sikkert at gjerningspersonene hadde det jødiske supermarkedet som mål.

Politiet sier de fortsatt etterforsker motivet i saken.

Statsadvokat Gurbir Grewal uttalte på en pressekonferanse onsdag at gjerningspersonene også er de hovedmistenkte bak drapet på en Uber-sjåfør i helgen. Sjåføren ble funnet død i bagasjerommet på en bil i Bayonne.

Tirsdagens angrep begynte da gjerningspersonene skjøt en politimann nær en kirkegård, sier Grewal.

Deretter kjørte mannen og kvinnen en kilometer i en varebil til det jødiske supermarkedet i Jersey City. Mannen møtte på markedet med en rifle i hånden og begynte straks å skyte, ifølge statsadvokaten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Skuddvekslingen mellom gjerningspersonene og politiet varte i rundt tre timer.

Etter skytingen fant politiet mange skytevåpen og en rørbombe, sier Grewal.

New Yorks ordfører Bill de Blasio sier at det kommer til å være økt tilstedeværelse i byens jødiske samfunn i «et antall dager framover».

Amerikanske medier, blant andre NBC News , melder at gjerningspersonene spredte antisemittisk innhold på nettet.