Fredsprisvinnerens regime anklages for brutal tortur

<p>– Statsminister Abiy Ahmed er vel verdt fredsprisen, men det som skjer i Omo er det helt motsatte. Han må kjenne til hva som pågår der, mener den britiske antropologen David Turton.</p><p>Foto: Lise Åserud / NTB scanpix</p>
– Statsminister Abiy Ahmed er vel verdt fredsprisen, men det som skjer i Omo er det helt motsatte. Han må kjenne til hva som pågår der, mener den britiske antropologen David Turton. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Samtidig som Etiopias statsminister Abiy Ahmed mottas som en helt i Oslo for å la seg hylle som fredsprisvinner, kommer rystende rapporter om tortur av sin egen befolkning.

Øyenvitner forteller om voldsom mishandling og etnisk rensning utført av regimets sikkerhetsstyrker.

– Mennesker ble tvunget til å sitte timevis ute i brennende sol uten vann. De ble hengt opp etter føttene og slått med armeringsjern.

I flere år skal de etiopiske sikkerhetsstyrkene på oppdrag fra landets regjering ha fordrevet etniske minoriteter fra store landområder. Nå beskyldes soldater for omfattende overgrep mot befolkningen. Bildet er fra en tidligere protest hvor oromo-folket demonstrerte i gatene i 2016.REUTERS/Tiksa Negeria , Etiopia Foto: Tiksa Negeri / Reuters
I flere år skal de etiopiske sikkerhetsstyrkene på oppdrag fra landets regjering ha fordrevet etniske minoriteter fra store landområder. Nå beskyldes soldater for omfattende overgrep mot befolkningen. Bildet er fra en tidligere protest hvor oromo-folket demonstrerte i gatene i 2016.REUTERS/Tiksa Negeria , Etiopia Foto: Tiksa Negeri / Reuters

Det er Expressens reporter Torbjörn Selander som rapporterer fra det sørlige Etiopia. Etter å ha tatt seg inn i landet på turistvisum under påskudd av å være fugletitter, jobbet han i virkeligheten som reporter undercover i fredsprisvinnerens hjemland.

Nå forteller han om møtene med minoritetsbefolkningen. De forteller om grusomheter og alvorlige overgrep, som skal ha funnet sted mens offisielle myndigheter i Etiopia har tiet om hendelsene.

Les også: Fredsprisvinneren i Norge: – Prisen er en oppmuntring til å gjøre mer

Forfølgelse, drap, gruppevoldtekt

Det er spesielt mennesker tilhørende stammer kalt mursi, suri og bodi som skal være utsatt for bestialske torturmetoder.

I følge den nasjonale folketellingen i 2007 fantes det på dette tidspunktet 11.500 mennesker tilhørende mursi-folket.

Stammene har tradisjonelt vært utrustet med håndvåpen for å kunne beskytte seg mot ville rovdyr, men regjeringsstyrker har i økende grad beslaglagt våpnene, noe som har ført til en eskalerende og voldelig konflikt.

Fakta om Etiopia

* Etiopia er en republikk på Afrikas Horn. Landet grenser til Eritrea, Djibouti, Somalia, Kenya, Sudan og Sør-Sudan.

* Landet har 97 millioner innbyggere og er det nest mest folkerike landet i Afrika.

* Den største byen er Addis Abeba, som i 2016 hadde 3,4 millioner innbyggere. Bare 10 prosent av landets innbyggere bor i byene.

* Etiopia ble aldri kolonisert, og har derfor en spesiell prestisje blant de andre afrikanske landene.

* Landet huser mer enn 80 etniske grupper.

* I 1993 løsrev Eritrea seg fra Etiopia som en selvstendig stat.

(Kilde: NTB)

I oktober meldte nyhetsbyrået AFP om at flere titalls mennesker fra bodi-stammen var slaktet ned av regimestyrkene.

Byråets reporter har snakket med ledere innen bodi-folket som sier det foregår systematisk forfølgelse og drap på minoriteter. Gruppevoldtekt utført av soldater, og tilfeldige drap og arrestasjoner, er blant de alvorlige anklagene.

– Brent levende

29. oktober publiserte etiopiske og internasjonale forskere og spesialister på stammefolk i Sør-Etiopia, en rapport om omfattende overgrep og tortur. Eldre, barn og kvinner skal være blant ofrene. Flere skal ha blitt kastet i elven etter nedslaktingen.

Etiopias statsminister Abiy Ahmed får Nobels fredspris for 2019. Foto: Tiksa Negeri / Reuters
Etiopias statsminister Abiy Ahmed får Nobels fredspris for 2019. Foto: Tiksa Negeri / Reuters

I en leir omgitt av piggtråd skal det fortsatt være flere mennesker innesperret. Noen er sporløst forsvunnet.

– De brente fire mennesker fra bodi-folket levende. Soldatene la tunge lastebildekk over kroppene deres. Deretter helte de på bensin og tente på, forteller et stammemedlem til Expressens reporter, og navngir samtidig de fire drepte.

De sørafrikanske avisene The East Africa n og Mail & Guardian har skrevet flere kritiske artikler om Etiopia, og har rapportert om at flere uskyldige mennesker er blitt drept.

Avviser alle beskyldninger

Det etiopiske regjeringsapparatet avviser alle beskyldninger, og forsvarer det de omtaler som en nødvendig avvæpning av lokale stammer for å «skape fred», og

Fakta om nobelprisvinner Abiy Ahmed

* Abiy Ahmed Ali ble født 15. august 1976 i Beshasha, Etiopia.

* Han er leder av Ethiopian People’s Revolutionary Democratic Front (EPRDF) og Oromo Democratic Party (ODP). Han er også medlem av landets nasjonalforsamling.

* Statsminister i Etiopia siden 2. april 2018. Som statsminister har han startet opp en rekke oppsiktsvekkende liberaliseringsprosesser i etiopisk politikk. Han har også inngått en fredsavtale med nabolandet Eritreas president Isaias Afwerki etter flere tiårs krigstilstand.

* Abiy har også engasjert seg i andre forsoningsprosesser i Øst- og Nordøst-Afrika, som å aktivt bidra til å bedre diplomatiske forbindelser mellom Eritrea og Djibouti og å mekle i striden mellom Somalia og Kenya om et omstridt havområde. Han har også spilt en viktig rolle i fredsprosessen i Sudan.

* Tidligere jobbet Abiy som etterretningsoffiser i den militære etterretningstjenesten og var en av grunnleggerne av etterretningsorganet Information Network Security Agency (INSA) i 2018.

* Abiy Ahmed ble nominert til Nobels fredspris av den svenske riksdagspolitikeren Anders Österberg (S) og en norsk førsteamanuensis, og han var blant favorittene til å få årets fredspris.

* 10. oktober 2019 ble det klart at han blir tildelt Nobels fredspris.

(Kilde: NTB)

for å beskytte statlige investeringer i området, blant annet store sukkerplantasjer.

Dette står i sterk kontrast til øyenvitneskildringer om rå maktbruk og vold mot etniske minoriteter.

– De urinerte på meg og tvang oss til å drikke vår egen urin, forteller en eldre mann til Expressen.

FNs torturekspert: – Forenlig med historien om tortur

Dagbladet har intervjuet Jens Modvig, leder i FNs kommisjon mot tortur (CAT), som består av verdens ti fremste eksperter på tortur.

– Vår konklusjon er at det ikke kan utelukkes at arrene er cirka to måneder gamle og dermed forenlig med historien om tortur på dette tidspunkt, sier Modvig, som er medisinsk sjef for det danske tortursenteret.

Etiopias statsminister Abiy Ahmed Ali signerte nobelprotokollen da han ankom Norge. Ahmed Ali mottar fredsprisen i Oslo rådhus tirsdag. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Etiopias statsminister Abiy Ahmed Ali signerte nobelprotokollen da han ankom Norge. Ahmed Ali mottar fredsprisen i Oslo rådhus tirsdag. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: Tore Meek / NTB scanpix

I flere år skal de etiopiske sikkerhetsstyrkene på oppdrag fra landets regjering ha fordrevet etniske minoriteter fra store landområder.

Flere store kraftverk og damprosjekt, som ved den livsviktige Omo-elven, har også påvirket stammenes tradisjonelle levemåte.

– En grufull og brutal voldsbølge

Ifølge eksperter på den politiske situasjonen i Etiopa er situasjonen i landet blitt verre i løpet av det siste året. Kort tid etter kunngjøringen om at Abiy Ahmed ble tildelt Nobels Fredspris, brøt det ut voldsomme gatekamper i Addis Abeba og flere steder i landet. Minst 86 mennesker skal ha blitt drept.

– Det var en grufull og brutal voldsbølge i løpet av noen få dager, særlig i statsministerens egen delstat. Det utviklet seg til regelrette lynsjinger, sier professor i freds- og konfliktstudier ved Bjørknes Høyskole,Kjetil Tronvoll, til NRK.

Nekter å svare på anklager om overgrep

Da fredsprisvinner Abiy Ahmed landet på Oslo Lufthavn Gardermoen mandag kveld ble han konfrontert med anklagene om drap og tortur mot stammefolk i regi av etiopiske regjeringsstyrker med fredsprisvinneren som øverstkommanderende.

Ahmed skal ifølge Dagbladet, ha oppfattet spørsmålet, men unnlatt å svare. I stedet snudde han seg og gikk direkte inn i Nobelinstituttet i Henrik Ibsensgate i Oslo.

Nobels fredspris er en av de fem priser svensken Alfred Nobel opprettet i sitt testamente av 27. november 1895. Fredsprisen ansees å være verdens mest prestisjetunge. Foto: Jonathan Nackstrand / AFP
Nobels fredspris er en av de fem priser svensken Alfred Nobel opprettet i sitt testamente av 27. november 1895. Fredsprisen ansees å være verdens mest prestisjetunge. Foto: Jonathan Nackstrand / AFP

Etter landing på Gardermoen møtte Abiy representanter fra Nobelkomiteen, diverse trossamfunn og andre etiopiske foreninger, før han senere gikk ut for å møte pressen.

– Situasjonen i Etiopia er en utfordring. Men uten utfordringer har vi ikke muligheter til å gjøre noe nytt. Vi ser på utfordringene som en stor mulighet til å gjøre noe positivt. Prisen er en anerkjennelse av innsatsen vår og en oppmuntring til å gjøre mer i framtiden, sa han ifølge NTB.

Trøbbel på hjemmebane

Ahmed er tildelt årets fredspris fordi han i løpet av sitt første halvår som statsminister greide å slutte fred med nabolandet Eritrea etter flere tiår med konflikt og fordi han satte i gang demokratiseringen i Etiopia.

Det siste halvåret har imidlertid prosessen stagnert. Fredsavtalen med Eritrea har gått i stå, og flere av reformforsøkene har strandet.

Volden mellom landets ulike folkegrupper har også blusset opp, og om lag tre millioner mennesker er drevet på flukt. Enkelte analytikere har sådd tvil om hvorvidt Ahmed som lovet vil kunne gjennomføre Etiopias første frie og demokratiske valg siden 2005.

Forsker: – Han må kjenne til hva som pågår der

Expressen har snakket med den britiske antropologen David Turton i Oxford, som har forsket på stammefolket i Etiopia i 40 år. Han sier han er sjokkert over hvordan minoritetene behandles, at fengslene er fulle av ungdommer og at det er en enorm redsel blant folket i Omo.

– Statsminister Abiy Ahmed er vel verdt fredsprisen, men det som skjer i Omo er det helt motsatte. Han må kjenne til hva som pågår der, mener David Turton.

VIDEO: Abiy Ahmed får Nobels fredspris 2019

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
00:35 36 sivile drept i landsbyer i Burkina Faso00:21 Rekordmange drap i Mexico i fjor00:17 Flere trusler mot skoler og bedrifter i hele landet23:55 Agüero ga Manchester City tre poeng, Arsenal fikk uavgjort med ti mann23:55 Agüero ga Manchester City tre poeng, Arsenal fikk uavgjort med ti mann23:45 Flertall for å avsette Trump i USA23:44 Evjen debuterte da AZ Alkmaar gikk til kvartfinale23:43 Evjen debuterte da AZ Alkmaar gikk til kvartfinale23:32 Det hvite hus slipper å legge fram Ukraina-dokumenter23:15 Putin sparker sportsministeren23:10 Frode Berg skal vitne i søksmål mot norsk etterretning23:09 Johnson gikk på nederlag i Overhuset23:07 Agüero ga Manchester City tre poeng, Arsenal fikk uavgjort med ti mann22:45 Flertall for å avsette Trump i USA22:18 Libanon har fått ny regjering22:09 Sagosen før Slovenia-kampen: – Vi må også være kyniske og hvile når vi kan21:44 Latterliggjør Trump: – Han burde holdt seg hjemme21:30 Frp kraftig fram på ny gallup21:16 Ap og SV vil ha omkamp om tvillingabort20:51 Stoltenberg vil trappe opp Natos operasjon i Irak20:31 Ikke lenger fare for eksplosjon etter tankbilvelt i Aure20:24 Høie vil ikke si noe om helsetilstanden til sønnen til den IS-siktede kvinnen20:13 Knallstart av Norge ga 31-28-seier over Island i EM19:58 Nytt coronavirus har spredd seg til USA19:25 Sundby meldes startklar til prøve-VM i Oberstdorf19:23 Østerriksk dobbeltseier i utforrenn over to omganger, bestenotering for Wembstad18:41 Bondevik skjønner at Jensen ikke syntes det var «gøy» lenger18:39 Anklager om urent spill i riksrettssaken mot Trump18:35 Tyskland etterforsker Mitsubishi for utslippsjuks18:30 – Misbrukte kvinne og fikk henne til å ha sex med andre menn18:14 22-åring erkjenner straffskyld for Circle K-drapet i Bergen18:12 Erstatning til passasjerer etter SAS-streiken kan komme opp for EUs domstol17:50 Fire søkere til stillingen som Kripos-sjef17:37 Hillary Clinton langer ut mot Bernie Sanders17:33 Politiet vet fortsatt ikke årsaken til at en mann i Nordfjordeid døde17:24 Magnus Carlsen slo 16-årig iransk stjerneskudd17:15 – Vi måtte bare la det stå til17:14 Se Thunbergs svar til Trump: – Driter i politikken din17:06 Finanseliten i Davos har spyttet milliarder inn i olje, kull og gass16:02 Fornærmet kvinne avviser svertekampanje mot tidligere medieleder16:01 Drapssiktet i Søndre Land er tidligere dømt for drapsforsøk15:50 Tysk legende om hattrick-Haaland: – Verdt hver euro15:40 Casper Ruud utslått av Australian Open etter maratondrama15:14 Rett til angrep på KrF-hjertesak: – Gleder meg til å foreslå eggdonasjon15:13 Sikkerhetssone på flere hundre meter rundt veltet tankbil15:05 En person omkom i flyulykke ved Kongsvinger14:17 Christensen inn i EM-troppen for småsyk Sæverås14:16 Restene etter Zlatan-statuen blir fjernet14:01 Måtte rykke ut mot russiske krigsfly tre ganger på én dag13:22 – Når banker selger oss noe vi ikke har fått, må de betale tilbake12:51 Solberg vil ha regjeringskabalen klar innen slutten av måneden12:50 Politiet håper å få utlevert Prinsdal-siktet i løpet av uken12:43 Krangling om regler og tempo i riksrettssaken i USA12:18 Deila-elev: – Han er litt som Klopp11:38 En femte mann pågrepet og siktet i dobbeltdrapssaken i Bergen11:14 Siktelse endret i Sola-drapssaken11:12 Trump: – USA vinner som aldri før11:06 Buss blåste av veien i Lofoten11:05 Her er sakene Frp vil ha omkamp om – og én utfordring fra Ap10:51 Dette er Norges skrekkscenarioer i EM10:47 Brann i Sibir har krevd mange menneskeliv10:32 Carlsen møter sjakkens nye wonderboy09:41 Hopp-profil om sesongen: – En mental påkjenning09:39 Tøft EM-liv for Sagosen og co.09:38 Toppmøte for å legge statsrådskabal09:27 Tidligere medieleder erklærte seg ikke skyldig i gjentatte voldtekter09:27 Interpols ekssjef dømt til over 13 års fengsel i Kina08:37 Listhaug avviser lederdebatt08:34 Høie ser mulighet til å kutte statsrådsposter08:30 Ringeriksbanen blir forsinket – kanskje ikke ferdig før på 2030-tallet08:14 Iran bekrefter at fly ble truffet av to missiler07:59 Vei stengt på grunn av jordras i Volda07:38 To eksplosjoner i boligblokk i Stockholm – 50 evakuert07:32 Mistanke om at mann er smittet av nytt virus i Australia07:03 Ut mot USA etter Solberg-svar: – Likegyldighet for norske soldaters liv07:00 Kronprins Haakon til Israel for å markere 75 år siden frigjøringen av Auschwitz-Birkenau06:59 Tre tenåringer til sykehus etter å ha krasjet i tyvlånt bil06:30 Tøff kamp for å fylle opp EM-hallen – 7500 ledige finalebilletter06:09 Prins Harry har reist til Canada06:00 Dette skjer i dag05:37 Frp skal ha kastet kortene allerede før helga05:30 Dette skjedde i natt05:16 Zuccarello og Minnesota Wild tapte jevn kamp mot Florida Panthers05:00 Washington Post: Trump bløffer i snitt 22 ganger om dagen04:05 Sanner aktuell som ny finansminister03:54 Senatsleder McConnell la fram riksrettsregler03:13 Siktelse mot kirketjener utvidet til å omhandle overgrep03:13 Migranter møtt med tåregass på Mexicos grense03:05 Fire røykfrie uker reduserer risiko ved operasjoner02:01 USA venter med tolløkning og fortsetter skatteforhandlingen med Frankrike01:56 Nytt lungevirus kan spre seg til Norge01:55 Nytt lungevirus i Kina kan smitte mellom mennesker01:26 Pelsdyrbøndene forventer bedre kompensasjon med Frp i opposisjon00:36 Mann møtte på legevakta på Romerike med knivskader00:24 Frp-exit kan føre til at KrFs abortseier ryker00:21 Ocean Viking får legge til land i Italia23:44 Tenåring innlagt på sykehus etter å ha ruset seg på muskatnøtt23:35 Pompeo krever slutt på Maduros «tyranni»23:27 Silje Solberg klar for storklubben Györ etter sesongen23:23 IS ledes av turkmensk iraker
Siste nytt
00:35Verden36 sivile drept i landsbyer i Burkina Faso00:21VerdenRekordmange drap i Mexico i fjor00:17NorgeFlere trusler mot skoler og bedrifter i hele landet23:55SportAgüero ga Manchester City tre poeng, Arsenal fikk uavgjort med ti mann23:55SportAgüero ga Manchester City tre poeng, Arsenal fikk uavgjort med ti mann23:45VerdenFlertall for å avsette Trump i USA23:44SportEvjen debuterte da AZ Alkmaar gikk til kvartfinale23:43SportEvjen debuterte da AZ Alkmaar gikk til kvartfinale23:32VerdenDet hvite hus slipper å legge fram Ukraina-dokumenter23:15VerdenPutin sparker sportsministeren23:10NorgeFrode Berg skal vitne i søksmål mot norsk etterretning23:09VerdenJohnson gikk på nederlag i Overhuset23:07SportAgüero ga Manchester City tre poeng, Arsenal fikk uavgjort med ti mann22:45PolitikkFlertall for å avsette Trump i USA22:18VerdenLibanon har fått ny regjering22:09SportSagosen før Slovenia-kampen: – Vi må også være kyniske og hvile når vi kan21:44VerdenLatterliggjør Trump: – Han burde holdt seg hjemme21:30PolitikkFrp kraftig fram på ny gallup21:16PolitikkAp og SV vil ha omkamp om tvillingabort20:51VerdenStoltenberg vil trappe opp Natos operasjon i Irak20:31NorgeIkke lenger fare for eksplosjon etter tankbilvelt i Aure20:24NorgeHøie vil ikke si noe om helsetilstanden til sønnen til den IS-siktede kvinnen20:13SportKnallstart av Norge ga 31-28-seier over Island i EM19:58VerdenNytt coronavirus har spredd seg til USA19:25SportSundby meldes startklar til prøve-VM i Oberstdorf19:23SportØsterriksk dobbeltseier i utforrenn over to omganger, bestenotering for Wembstad18:41PolitikkBondevik skjønner at Jensen ikke syntes det var «gøy» lenger18:39PolitikkAnklager om urent spill i riksrettssaken mot Trump18:35MotorTyskland etterforsker Mitsubishi for utslippsjuks18:30Norge– Misbrukte kvinne og fikk henne til å ha sex med andre menn18:14Norge22-åring erkjenner straffskyld for Circle K-drapet i Bergen18:12PengerErstatning til passasjerer etter SAS-streiken kan komme opp for EUs domstol17:50NorgeFire søkere til stillingen som Kripos-sjef17:37PolitikkHillary Clinton langer ut mot Bernie Sanders17:33NorgePolitiet vet fortsatt ikke årsaken til at en mann i Nordfjordeid døde17:24SportMagnus Carlsen slo 16-årig iransk stjerneskudd17:15Norge– Vi måtte bare la det stå til17:14VerdenSe Thunbergs svar til Trump: – Driter i politikken din17:06VerdenFinanseliten i Davos har spyttet milliarder inn i olje, kull og gass16:02NorgeFornærmet kvinne avviser svertekampanje mot tidligere medieleder16:01NorgeDrapssiktet i Søndre Land er tidligere dømt for drapsforsøk15:50SportTysk legende om hattrick-Haaland: – Verdt hver euro15:40SportCasper Ruud utslått av Australian Open etter maratondrama15:14Helse og livsstilRett til angrep på KrF-hjertesak: – Gleder meg til å foreslå eggdonasjon15:13NorgeSikkerhetssone på flere hundre meter rundt veltet tankbil15:05NorgeEn person omkom i flyulykke ved Kongsvinger14:17SportChristensen inn i EM-troppen for småsyk Sæverås14:16SportRestene etter Zlatan-statuen blir fjernet14:01NorgeMåtte rykke ut mot russiske krigsfly tre ganger på én dag13:22Penger– Når banker selger oss noe vi ikke har fått, må de betale tilbake12:51PolitikkSolberg vil ha regjeringskabalen klar innen slutten av måneden12:50NorgePolitiet håper å få utlevert Prinsdal-siktet i løpet av uken12:43VerdenKrangling om regler og tempo i riksrettssaken i USA12:18SportDeila-elev: – Han er litt som Klopp11:38NorgeEn femte mann pågrepet og siktet i dobbeltdrapssaken i Bergen11:14NorgeSiktelse endret i Sola-drapssaken11:12VerdenTrump: – USA vinner som aldri før11:06NorgeBuss blåste av veien i Lofoten11:05PolitikkHer er sakene Frp vil ha omkamp om – og én utfordring fra Ap10:51SportDette er Norges skrekkscenarioer i EM10:47VerdenBrann i Sibir har krevd mange menneskeliv10:32SportCarlsen møter sjakkens nye wonderboy09:41SportHopp-profil om sesongen: – En mental påkjenning09:39SportTøft EM-liv for Sagosen og co.09:38PolitikkToppmøte for å legge statsrådskabal09:27KulturTidligere medieleder erklærte seg ikke skyldig i gjentatte voldtekter09:27VerdenInterpols ekssjef dømt til over 13 års fengsel i Kina08:37PolitikkListhaug avviser lederdebatt08:34PolitikkHøie ser mulighet til å kutte statsrådsposter08:30NorgeRingeriksbanen blir forsinket – kanskje ikke ferdig før på 2030-tallet08:14VerdenIran bekrefter at fly ble truffet av to missiler07:59NorgeVei stengt på grunn av jordras i Volda07:38VerdenTo eksplosjoner i boligblokk i Stockholm – 50 evakuert07:32VerdenMistanke om at mann er smittet av nytt virus i Australia07:03PolitikkUt mot USA etter Solberg-svar: – Likegyldighet for norske soldaters liv07:00NorgeKronprins Haakon til Israel for å markere 75 år siden frigjøringen av Auschwitz-Birkenau06:59NorgeTre tenåringer til sykehus etter å ha krasjet i tyvlånt bil06:30SportTøff kamp for å fylle opp EM-hallen – 7500 ledige finalebilletter06:09KulturPrins Harry har reist til Canada06:00NorgeDette skjer i dag05:37PolitikkFrp skal ha kastet kortene allerede før helga05:30NorgeDette skjedde i natt05:16SportZuccarello og Minnesota Wild tapte jevn kamp mot Florida Panthers05:00VerdenWashington Post: Trump bløffer i snitt 22 ganger om dagen04:05PolitikkSanner aktuell som ny finansminister03:54PolitikkSenatsleder McConnell la fram riksrettsregler03:13NorgeSiktelse mot kirketjener utvidet til å omhandle overgrep03:13VerdenMigranter møtt med tåregass på Mexicos grense03:05Helse og livsstilFire røykfrie uker reduserer risiko ved operasjoner02:01PengerUSA venter med tolløkning og fortsetter skatteforhandlingen med Frankrike01:56Helse og livsstilNytt lungevirus kan spre seg til Norge01:55Helse og livsstilNytt lungevirus i Kina kan smitte mellom mennesker01:26PengerPelsdyrbøndene forventer bedre kompensasjon med Frp i opposisjon00:36NorgeMann møtte på legevakta på Romerike med knivskader00:24PolitikkFrp-exit kan føre til at KrFs abortseier ryker00:21VerdenOcean Viking får legge til land i Italia23:44NorgeTenåring innlagt på sykehus etter å ha ruset seg på muskatnøtt23:35VerdenPompeo krever slutt på Maduros «tyranni»23:27SportSilje Solberg klar for storklubben Györ etter sesongen23:23VerdenIS ledes av turkmensk iraker
Populært