USA har innført sanksjoner mot Venezuela-topper som er anklaget for å selge pass

Demonstrasjoner i Maracaibo i Venezuela i midten av november. USA har innført sanksjoner mot to personer som er og har vært sjef for ID-dokumentavdelingen i den venezuelanske stat etter anklager om at de skal ha tatt imot bestikkelser for å utstede pass. Foto: AP / NTB scanpix
Demonstrasjoner i Maracaibo i Venezuela i midten av november. USA har innført sanksjoner mot to personer som er og har vært sjef for ID-dokumentavdelingen i den venezuelanske stat etter anklager om at de skal ha tatt imot bestikkelser for å utstede pass. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

USA innførte mandag sanksjoner mot to tjenestemenn i Venezuela som er anklaget for å ta imot bestikkelser for å utstede pass, opplyser amerikanske myndigheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sanksjonene er rettet mot Gustavo Adolfo Vizcaino, som er sjef for den statlige etaten som har ansvar for ID-dokumenter og innvandring, og hans forgjenger Juan Carlos Dugarte, opplyser finansdepartementet.

Myndighetstoppene får alle sine eventuelle eiendeler som er under amerikansk jurisdiksjon, frosset.

Salg av pass er datert helt tilbake til april 2016, ifølge det amerikanske finansdepartementet. Da var Dugarte sjef, og praksisen fortsatte under Vizcaino, som tok over i juni 2018, hevder departementet.

Over 4,5 millioner venezuelanere har flyktet fra landet, de fleste til nabolandene, som følge av den økonomiske og politiske krisen i landet. Det er ventet at tallet kommer til å stige til 6,5 millioner i løpet av året, ifølge FN og EU.