Pappaen til drepte Wilmas kjæreste løslatt

Wilma Andersson (innfelt) har vært savnet i nesten to uker. Bildet fra Uddevalla er tatt i en annen sammenheng.
Wilma Andersson (innfelt) har vært savnet i nesten to uker. Bildet fra Uddevalla er tatt i en annen sammenheng. Foto: Björn Larsson Rosvall / NTB scanpix/TT og privat
Artikkelen fortsetter under annonsen

Under ett døgn etter at de ble begjært fengslet, slapp retten pappaen til den hovedmistenkte og en kvinne fri. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Søndag kveld ble det kjent gjennom svenske medier at svensk politi begjærte fengsling av to personer i 40-årene som skulle være involvert i drapet på 17 år gamle Wilma Andersson.

I midten av november ble Wilma Andersson meldt savnet fra sitt hjem i Uddevalla. En kroppsdel fra den savnede ble funnet nesten to uker senere, og politiet utelukker, som følge av funnet, at hun fortsatt kan være i live. 17-åringens 22 år gamle kjæreste er hovedmistenkt og siktet for drap på jenta. Men politiet tror at han kan ha hatt flere medhjelpere.

Tidligere har faren til kjæresten sagt i et intervju med den svenske avisa Expressen at han anser det som usannsynlig at sønnen hadde noe med drapet å gjøre. Søndag kveld ble faren til den unge mannen også begjært varetektsfengslet av politiet.

– Jeg har begjært to personer pågrepet, mistenkt for å ha unndratt bevis, grove lovbrudd og likskjending, sa påtaleansvarlig Jim Westerberg til radiokanalen P4 Väst . Samtidig som faren ble pågrepet ble også en kvinne i 40-årene pågrepet. Ifølge svenske Aftonbladet skal også hun være i slekt med jentas kjæreste.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Drapet på Wilma (17): Politiet har pågrepet kjærestens far

Mistanken blir stående

Mandag ble ble både faren og kvinne løslatt av tingretten i Uddevalla.

– Jeg ble overrasket da påtalemyndigheten begjærte min klient fengslet, sier advokat Michael Hansson som representerer kvinnen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter en times forhandlinger i retten ble kvinnen sluppet fri. Like etter slapp påtaleansvarlig Westerberg også mannen fri, ettersom det var like omstendigheter i begges saker.

Flere mistenkt: Tre menn mistenkt etter drapet på Wilma (17) i Sverige

– Men mistanken mot de to blir stående inntil videre, heter det fra påtalemyndighetene.

– Jeg kan bare trekke slutningen om at det ikke fantes noen gode grunner for å kunne begjære min kliet fengslet, og det er rett å ta dette besluttet, sier advokat Tommy Nilsson til Expressen. Han representerer faren til den hovedmistenkte etter at mannen var løslatt. Nilsson forklarer at han ikke var med i forhandlingene i retten.