Drapet på Wilma (17): Politiet har pågrepet kjærestens far

<p>Wilma Andersson (innfelt) var savnet i nesten to uker før politiet gjorde funn som utelukker at 17-åringen er i live.</p>
Wilma Andersson (innfelt) var savnet i nesten to uker før politiet gjorde funn som utelukker at 17-åringen er i live. Foto: Björn Larsson Rosvall / NTB scanpix/TT og privat

Svensk politi bekrefter at de har begjært faren til den hovedmistenkte i Wilma-saken fengslet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyser påtaleansvarlig Jim Westerberg til radiokanalen P4 Väst.

– Jeg har begjært to personer pågrepet, mistenkt for å ha unndratt bevis, grove lovbrudd og likskjending, sier Westerberg.

Også den svenske avisen Expressen melder søndag at 22-åringens far er begjært fengslet. Årsaken skal være blant annet være fare for bevisforspillelse og at mistenkte kan forsøke å gå i dekning.

Fengslingsmøte i Uddevalla

Faren ble anholdt før helgen, og nå vil politiet begjære ham fengslet. Fengslingsforhandlingene vil finne sted i Uddevalla tingrett mandag.

Wilma Andersson (17) ble meldt savnet i midten av november. Om lag to uker senere fant politiet deler av jentas kropp i en elv.

17-åringens kjæreste, en 22 år gammel mann, er hovedmistenkt og siktet for drap, men politiet mener det er grunn til å tro at kjæresten kan ha hatt flere medhjelpere.

Faren mener sønnen er uskyldig

En person som ble pågrepet tidlig i etterforskningen av Wilma-forsvinningen, er nå arrestert på nytt. Dette skal altså være kjærestens far. I et intervju med Expressen har han gitt uttrykk for vantro over at sønnen var mistenkt i saken, og at han anså det som usannsynlig at han hadde noe med drapet å gjøre.

Wilma Andersson (17) ble meldt savnet av søsteren på sosiale medier. Foto: Skjermdump fra sosiale medier
Wilma Andersson (17) ble meldt savnet av søsteren på sosiale medier. Foto: Skjermdump fra sosiale medier

I tillegg ble en tredje person pågrepet fredag, mistenkt for å ha noe med forsvinningen å gjøre. Dette skal være en kvinne i 40-årene, melder Dagbladet og Nettavisen, som siterer svenske medier.

Letingen etter den savnede fortsetter. Så langt har politiet funnet én kroppsdel som tilhører den savnede jenta, men politiet leter fortsatt etter flere levninger.

Bakgrunn: Politiet har gjort funn som tyder på at Wilma (17) er død

Funn utelukker at Wilma lever

17 år gamle Wilma ble sist sett i Uddevalla 14. november. Svensk politi mener Wilma ble drept hjemme hos den 22 år gamle kjæresten som er pågrepet og siktet for drap. Politiet har gjennomført flere undersøkelser ved 22-åringens hjem.

Da det ble gjort funn av en kroppsdel tilhørende Wilma, utelukket politiet at hun er i live.

Politiet har ikke ville bekrefte om det er funnet tekniske bevis for at 17-åringen ble drept på kjærestens bopel, men politiet har sagt at mistanken mot mannen er styrket. Han nekter fortsatt å ha noe med forsvinningen å gjøre.

Les også: Wilma (17) sporløst forsvunnet: Kjæresten (22) mistenkt for drap

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy