To regnskogsforkjempere drept i Brasil

To medlemmer av den indianske Guajajara-stammen nord i Brasil ble lørdag drept da ukjente menn angrep dem.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Angrepet lørdag skjedde i delstaten Maranhao nordøst i Brasil. En gruppe indianere fra Guajajara-stammen gikk langs en av hovedveiene i området da ukjente gjerningsmenn åpnet ild mot dem fra en bil, bekrefter myndighetene.

To andre ble såret av kulene som kom da bilen rullet ned vinduene og begynte å skyte mot dem på veien mellom landsbyene Boa Vista og El Betel i Araribóia.

Medlemmene er Guajajara-stammen er kjent for sine skogvoktere som har protestert mot at deres leveområder har blitt utsatt for ulovlig tømmerhogst og avskoging.

– Gruppen av indianere var på vei tilbake fra et møte med elektrisitetsselskapet Eletronorte hvor de hadde deltatt for å snakke om sine rettigheter, skriver organisasjonen Amazon Watch , som følger utviklingen i regnskogområdet.

I november ble Paulo Paulino Guajajara drept i det samme området. Han var leder av indianerstammen Guajajaras og medlem av en miljøaktivistgruppe for å beskytte regnskogen.

Det føderale politiet etterforsker drapene, uttalte Brasils justisminister Sergio Moro på sosiale medier lørdag. Han uttalte også at han vurderer å sette inn nasjonalgarden i delstaten.

I september publiserte Human Rights Watch (HRW) en rapport hvor det kom fram at det har vært 28 drap, fire drapsforsøk og 40 tilfeller av drapstrusler tilknyttet regnskogen siden 2015.

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy