Ukraina og IMF enige om nye milliarder i bistand

IMF-sjef Kristalina Georgieva kommenterte lørdag at Ukraina var gitt et nytt på 50 milliarder kroner etter at det var kommet til enighet mellom partene. Foto Jason Lee/AP/ NTB scanpix
IMF-sjef Kristalina Georgieva kommenterte lørdag at Ukraina var gitt et nytt på 50 milliarder kroner etter at det var kommet til enighet mellom partene. Foto Jason Lee/AP/ NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Ukraina og Det internasjonale pengefondet ble lørdag enige om et nytt lån på til sammen 50 milliarder kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kriserammede landet, som er blitt satt ettertrykkelig på kartet i forbindelse med den kommende valgkampen i USA, er helt avhengig av utenlandsk bistand. Landets nye president Volodymyr Zelenskyj har derimot lovet omfattende endringer for å få Ukraina på fote.

IMF-sjefen Kristalina Georgieva sa lørdag at det var kommet til en enighet om et nytt lån med en varighet på tre år. Hun hadde snakket med Zelenskyj på telefonen og berømmet hans arbeid med økonomiske reformer i landet.

– Presidenten og jeg var enige om at Ukrainas økonomiske suksess avhenger av å styrke lovverket, øke respekten for domstolene og redusere vestlige interesser i landet, sa Georgieva.

IMF og andre internasjonale bistandsorganisasjoner har gjentatte ganger bedt Ukraina om rydde opp i den omfattende korrupsjonen i landet og redusere innflytelsen fra oligarker. Analytikere har derimot kritisert Zelenskyj, tidligere en kjent komiker i Ukraina, for å gå etter dem som har forsøkt å rette opp i forholdene i stedet.

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy