Evo Morales til Cuba for medisinsk behandling

Bolivias tidligere president Evo Morales reiste fredag fra Mexico, hvor han har vært i asyl etter å ha blitt kastet fra makten, og til Cuba. Foto: Marco Ugarte/ AP/ NTB scanpix
Bolivias tidligere president Evo Morales reiste fredag fra Mexico, hvor han har vært i asyl etter å ha blitt kastet fra makten, og til Cuba. Foto: Marco Ugarte/ AP/ NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Den avgåtte presidenten i Bolivia, Evo Morales, reiste fredag til Cuba for å få medisinsk behandling

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er den tidligere helseministeren i Morales regjering, Gabriela Montano, som bekrefter opplysningene. Kilder i det mexicanske utenriksdepartementet bekrefter at Morales har reist fra Mexico hvor han ble gitt asyl etter å ha rømt fra Bolivia den 12. november.

I følge den spanske avisen El País skal Morales ha ønsket å reise til Cuba i påvente av et regimeskifte i Argentina og så heller reise dit.

Tirsdag vil venstreorienterte Alberto Fernández innta regjeringskontorene i Argentina, og Morales skal visstnok foretrekke å oppholde seg der ettersom det er nærmere hjemlandet.

Etter valget på ny president i oktober ble det rettet beskyldninger om at det hadde foregått valgfusk. Etter to uker med politisk uro og demonstrasjoner ble Morales avsatt den 10. november.

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy