Uber melder om 6.000 overgrep på to år i USA

På to år fikk skyssvirksomheten Uber inn meldinger om nesten 6.000 seksuelle overgrep, hvorav mer enn 450 voldtekter, for virksomheten i USA. Foto: Eric Risberg/ AP/ NTB scanpix
På to år fikk skyssvirksomheten Uber inn meldinger om nesten 6.000 seksuelle overgrep, hvorav mer enn 450 voldtekter, for virksomheten i USA. Foto: Eric Risberg/ AP/ NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Uber melder om at de fikk rapportert inn nesten 6.000 seksuelle overgrep, hvorav mer enn 450 voldtekter, for virksomheten i USA i 2017 og 2018.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tallene er hentet fra en rapport som skyssformidleren selv offentliggjorde torsdag. Rapporten handler om sikkerhet for reisende med tjenesten.

Uber opplyser ifølge Reuters at 99,9 prosent av tjenestens 2,3 milliarder reiser i 2017 og 2018 forløp uten noen form sikkerhetsproblemer.

Det er første gang Uber har frigitt slike tall. Bakgrunnen er at konkurrenten Lyft opplever et økende antall klager på reisende som opplever misbruk. Over 30 kvinner har til nå saksøkt Lyft for ulike seksuelle overgrep.

I september varslet 14 kvinner et søksmål etter å ha blitt utsatt for seksuelle overgrep fra sjåførene. Onsdag fremmet 19 kvinner i San Francisco et tilsvarende søksmål mot selskapet, ifølge New York Post.

Uber skriver i sin rapport fredag at de rapporterte forholdene både omfatter overgrep mot passasjerer og sjåfører. De fordeles på et spekter fra uønsket kyssing og berøring til ufrivillig penetrasjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rapporten avslører også det har skjedd 19 dødelige overfall med forbindelse til Uber i løpet av toårsperioden. Det var ti drepte i 2017 og ni året etter. Åtte var passasjerer og sju var sjåfører mens tre var en tredjepart.

Selv om antallet rapporterte hendelser steg fra 2017 til 2018 viser likevel oversikten til at det ble færre overgrep fordi antallet reiser med Uber steg kraftig i samme tidsrom.

Rapporten viser at 107 personer omkom i 97 trafikkulykker koblet til Uber-biler i det aktuelle tidsrommet.