Nordmann siktes for drap i Thailand

Den norske drapssiktede mannen i 50-årene fotografert i et hotellbasseng i Phuket etter at han var løslatt fra fengsel med utreiseforbud.
Den norske drapssiktede mannen i 50-årene fotografert i et hotellbasseng i Phuket etter at han var løslatt fra fengsel med utreiseforbud. Foto: Backgrid UK / NTB scanpix

Etter å ha vært på flukt siden august og hele tiden hevdet selvforsvar etter å ha kvalt en brite til døde, vil politiet i Thailand sikte mannen for drap.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var mot slutten av august at det ble kjent at en nordmann hadde kvalt en britisk småbarnsfar til døde på et hotellkompleks i Phuket i Thailand.

Etter kort tids opphold i politiets varetekt, ble nordmannen løslatt mot kausjon og med reiseforbud – for så å rømme landet. Han ble for to og en halv måned siden etterlyst av Interpol.

Etter å ha lagt på flukt har mannen gjennom sin norske advokat Sulman Hussain hevdet at kvelertaket, som endte i dødsfall, var nødverge. Men i nordmannens fravær har den 34 år gamle britiske enken vært på befaring på åstedet, og gått gjennom den fatale natten med politiet.

Ifølge lokale medier er politiet nå overbevist om at nordmannen begikk drap med forsett da den britiske småbarnsfaren døde.

Politiet i Phuket har derfor oppgradert siktelsen til drap, skriver avisa Thai Examiner.

Politiet trodde først at nordmannen handlet i selvforsvar da det ble hevdet at den britiske statsborgeren kom inn på førstnevntes rom med en kniv for å få slutt på støy nordmannen skal ha laget. Men etter rekonstruksjonen skal politiet være overbevist om at det var nordmannen som kom inn på britens rom.

Fryktet for livet: Enken: – Han beskyttet oss mot nordmannen

Skrek og var sint

Bandhna Kaur Bajaj, den døde britens etterlatte hustru var i all hemmelighet i Phuket i september for å rekonstruere hendelsene, men politiet har først nå gjort dette kjent. Hun har hele tiden hevdet at nordmannen kom inn på deres rom, og at hennes ektemann hele tiden forsøkte å forsvare henne og deres barn.

– Da jeg så Amitpal beskytte meg og min sønn på denne måten, tror jeg at jeg aldri har elsket ham så mye som jeg gjorde da, sa Bandhna Bajaj til britiske The Daily Mail tidligere i høst.

Paret skal ha vært skremt av aggressiv roping og banning fra naborommet ut i nattetimene. Det er flere forskjellige forklaringer på hva som skjedde denne natten. Tidlig, etter drapet, ble det hevdet at familiefaren kom inn på rommet til nordmannen med en kniv. I andre tilfeller er det forklart at nordmannen slo i stykker veggen som skiller balkongen mellom de to rommene.

Paret, som har en sønn på snart to år, var redde og men klaget ikke til hotellet. Enken forteller at det var en vilt fremmed som brøt inn på rommet deres.

– Det var veldig sjokkerende. Han sa «fuck you» høyt og skrek høyt, forteller hun. Ektemannen stilte seg mellom henne og barnet deres og ba dem løpe i sikkerhet. Hun forteller videre at nordmannen var rød i ansiktet, helt naken og kom mot dem raskt.

Les også: Advokat prøver å få drapssiktet nordmann hjem

Observert i Hanoi

Mannen rømte først Phuket og senere Thailand av frykt for sin egen sikkerhet. Hans norske advokat har gjengitt 53-åringen på at hans klient opplevde å bli truet på livet i Phuket. At det hadde stått personer på utsiden av mannens hotellrom som har kommet med trusler mot ham.

Advokaten Hussain sier at hans klient også vil vitne i saken for å fortelle sin versjon, men at det lokale politiet må garantere for hans sikkerhet om han skal komme tilbake.

Lokale medier skriver videre at mannen skal ha blitt observert ved den norske ambassaden i Vietnam.

Dette har ABC Nyheter bedt om kommentar fra Utenriksdepartementet om, men har ennå ikke fått svar.

Personvernpolicy