Melania Trump mener professor misbrukte sønnens navn

Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Førstedame Melania Trump ber jusprofessoren som forklarte seg under onsdagens riksretthøring om å «skamme seg», fordi hun vitset om presidentparets sønn Barron (13) for å understreke et poeng.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Professor Pamela Karlan nevnte 13-åringens fornavn i et ressonement der hun ville understreke at presidenten ikke har uinnskrenket makt - slik de eneveldige kongene hadde før.

– Grunnloven sier at det ikke kan være noen adelstitler, så mens presidenten kan gi sønnen sin navnet Barron, kan han ikke gjøre ham til en baron, sa Karlan i sitt vitnesbyrd til justiskomiteen i Representantenes Hus.

Det fikk Det hvite hus til å reagere. Først sendte pressetalsperson Stephanie Grisham ut en twittermelding, der hun karakteriserte Karlans utsagn som «klasseløst».

– Karlan bruker en tenåringsgutt som ikke har noe med denne vitsen av en høring å gjøre, og som fortjener privatliv, som et poeng i en vits. Og enda verre: Det blir møtt med latter i salen, tordnet Grisham.

Like etter ble en rasende melding sendt ut fra Melania Trumps Twitterkonto:

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Du bør skamme deg

– Et mindreårig barn fortjener privatliv og bør holdes utenfor politikken. Pamela Karlan, du bør skamme deg over at du er veldig sint og åpenbart partisk, og bruker et barn til å prosedere offentlig, skrev hun.

Karlan er professor på Stanford-universitetet.

Karlan la seg senere langflat, og beklaget. Men da hadde Melanias Twitter-melding nærmest satt fyr på sosiale medier.

Republikanske Matt Gaetz sa i sitt innlegg at han ville ha seg frabedt at Karlan vitset med navnet Barron Trump, og sa at det fremstår som om hun angriper den mindreårige sønnen til USAs president.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Visepresidenten: – Et nytt lavmål

Visepresident Mike Pence refset også Karlan da han holdt tale i Michigan, ifølge CNN:

– Riksretthøringene nådde i dag et nytt lavmål. Jeg har nettopp hørt at et av demokratenes vitner faktisk brukte presidenten og førstedameens 13 år gamle sønn for å rettferdiggjøre sin riksretssak. Demokratene bør skamme seg. Nok er nok! tordnet Pence.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Melanias mann ombord i Air Force One på vei hjem fra NATO-møtet i London,der han selv ble vitset med av statsledere, sendte førstedamens melding ut til sine 67,3 millioner følgere.

Mens Barrons halvbror, Donald Trump jr., kalte Karlans kommentar for «grotesk».

– Hvor sjofel må du som person være for å angripe et 13 år gammelt barn på riksdekkende TV for å oppnå latter? Tilsynelatende, sjofel nok til å være det antatte stjernevitne for demokratene, skrev Donald Trump jr.

Men presidentparet og Det hvite hus fikk svar på tiltale.

– Et skammelig argument

Jusprofessor Joyce Alene tok kollega Karlan i forsvar.

– Professor Karlan hånet ikke Barron, hun forklarte et juridisk poeng med et eksempel. Men når dette kommer fra en kvinne som driver en «Be Best»-kampanje mens mannen hennes skiller tusenvis av barn fra foreldrene sine uten planer om å gjenforene dem, er dette bare et skammelig argument, skrev hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Og siktet med det til anti-mobbekampanjen «Be Best» Melania Trump fronter,og det faktum at titusener av barn er sperret inne eller separert fra sine forldre etter at de har forsøkt å komme seg til USA gjennom Mexico.

Andre viser til at Melanias ektemann selv er en mobber. For få måneder siden harselerte han med miljøforkjemper Greta Thunberg (16) i en åpenbart ironisk twittermelding.