Huawei saksøker USA igjen

Kinesiske Huawei saksøker på nytt den amerikanske staten, denne gang for å hindre dem markedstilgang ved å nekte teleselskaper å bruke penger fra statlige subsidier de mottar til å kjøpe teknisk utstyr fra Huawei. Foto: Mark Schiefelbein/ AP/ NTB scanpix
Kinesiske Huawei saksøker på nytt den amerikanske staten, denne gang for å hindre dem markedstilgang ved å nekte teleselskaper å bruke penger fra statlige subsidier de mottar til å kjøpe teknisk utstyr fra Huawei. Foto: Mark Schiefelbein/ AP/ NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Den kinesiske teknologiselskapet Huawei ber en amerikansk domstol om å oppheve en regel som forbyr bruk av statlige midler til å kjøpe deres tekniske løsninger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Huawei offentliggjorde søksmålet mot den amerikanske staten torsdag. Det er andre gang i år at teknologigiganten saksøker USA for å hindre selskapet adgang til markedet.

Søksmålet ble varslet ført i en føderal domstol og går ut på at amerikanske telemyndigheters vedtak om å nekte nettverksleverandører å bruke statlige subsidier til å kjøpe utstyr fra Huawei eller den kinesiske konkurrenten ZTF, er urimelig.

Myndighetene i USA har forbudt kjøp og bruk av Huaweis teknologi av frykt for at det kan true rikets sikkerhet. Bakgrunnen er at Huawei som kinesisk selskap er pålagt gi informasjon til sitt eget lands myndigheter.

Huawei har benektet at bruken av deres utstyr utgjør noen sikkerhetsrisiko.

Personvernpolicy