Aske fra Australia-brannene regner over Sydney

Tykk røyk ligger over Sydney grunnet de mange brannene som herjer i delstaten New South Wales. På bildet kan man så vidt se det ikoniske operahuset og Sydney Harbour Bridge. Foto: Rick Rycroft / AP / NTB scanpix
Tykk røyk ligger over Sydney grunnet de mange brannene som herjer i delstaten New South Wales. På bildet kan man så vidt se det ikoniske operahuset og Sydney Harbour Bridge. Foto: Rick Rycroft / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Luftkvaliteten i delstaten New South Wales i Australia er historisk dårlig, ifølge lokale medier. Over Sydney regner det aske.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det herjer fortsatt 110 skogbranner i delstaten New South Wales hvor Sydney er største by. 45 av brannene er det ikke kontroll på, ifølge News.com.au.

Onsdag ligger det for fjerde dag på rad et rød-grått teppe over byen. Ifølge Gizmodo er lutforurensningen onsdag den verste i New South Wales' historie.

– New South Wales har flere ganger opplevd perioder med dårlig luftkvalitet som varte over flere uker, blant annet under Sydney-brannene i 1994 og under «svart jul»-brannene fra desember 2001 til januar 2002. Men denne hendelsen er den lengste og mest utbredte vi har registrert, sier en talsperson for delstaten til Gizmodo.

I deler av New South Wales, inkludert deler av Sydney, er luftkvaliteten så dårlig at det skal tilsvare å røyke et titalls sigaretter om dagen. Sørvest i Sydney var kvaliteten tirsdag så dårlig at det tilsvarte 34 sigaretter, ifølge Newshub.

40.000 hektar er så langt rammet av brannene denne sesongen, ifølge The Sydney Morning Herald.

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy