Google-direktør blir ny toppsjef for morselskapet Alphabet

Googles administrerende direktør Sundar Pichai blir værende i stillingen samtidig som han overtar som administrerende direktør i morselskapet Alphabet. Selskapets to grunnleggere forlater toppledelsen. Arkivfoto: Jeff Chiu / AP / NTB scanpix
Googles administrerende direktør Sundar Pichai blir værende i stillingen samtidig som han overtar som administrerende direktør i morselskapet Alphabet. Selskapets to grunnleggere forlater toppledelsen. Arkivfoto: Jeff Chiu / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Googles toppsjef Sundar Pichai blir også administrerende direktør i morselskapet Alphabet etter at Google-grunnlegger Larry Page trekker seg fra stillingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Også den andre Google-grunnleggeren Sergey Brin, som har vært president i Alphabet, forlater toppledelsen.

Page og Brin skriver i en uttalelse at selskapet har utviklet seg og modnet siden det ble grunnlagt for over 20 år siden.

– Mens det har vært et kjempeprivilegium å være dypt involvert i den daglige ledelsen av virksomheten så lenge, tror vi at det er på tide å innta rollen som stolte foreldre, som gir råd og kjærlighet, men uten det daglige bråket, skriver de to.

Sundar Pichai har ledet Google i fire år. De siste månedene har Page og Brin uteblitt fra en rekke av selskapets arrangementer.

Nyheten ble kunngjort på Googles blogg tirsdag. Der skriver de også at de fortsetter som styremedlemmer og aksjeeiere. De roser også Pichai for hans innsats som Googles toppsjef.

Page og Brin grunnla søkemotoren i Silicon Valley i 1998.

Personvernpolicy