Kraftig tyfon rammer millioner på Filippinene

Beboere ble på forhånd evakuert fra områdene som var mest utsatt da tyfonen Kammuri rammet Filippinene tirsdag. Foto: AP/ NTB scanpix
Beboere ble på forhånd evakuert fra områdene som var mest utsatt da tyfonen Kammuri rammet Filippinene tirsdag. Foto: AP/ NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Med vindkast på opp mot 65 meter i sekundet slo tyfonen Kammuri inn over fastlandet på Filippinene tirsdag. Titusener er evakuert til sikrere områder.

Strømforsyningene ble revet vekk, hus ødelagt og flomvann strømmet da tyfonen slo inn over sentrale områder på Filippinene tirsdag. I byen Gubat i Sorsogon-provinsen ble tak revet av bygninger, og landsbyene rundt ble oversvømmet da stormen raste vestover med kurs gjennom Quezon-provinsen og øyene sør for hovedstaden Manila.

Det ble målt vedvarende vindstyrke på 43 meter per sekund med opptil 65 meter per sekund i kastene. Kraftig regn ødela flyplassen i Legazpi City i Albay-provinsen da deler av taket kollapset og glassruter publikumsområdene ble smadret. I Manila ble den internasjonale flyplassen stengt, mens stormen passerte forbi området.

Filippinene rammes årlig av om lag 20 tyfoner. Det var tirsdag ingen meldinger om at noen hadde mistet livet som følge av Kammuri. Mer enn 100.000 mennesker ble evakuert fra kystområdene før tyfonen rammet land, opplyste myndighetene tirsdag.

Også sjøtrafikken ble innstilt nordøst på Filippinene, noe som rammet minst 6.000 reisende og mange lasteskip.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden