Australia kritiserer Kina for behandling av spionsiktet

Australias utenriksminister kritiserer Kina for behandlingen av en australsk forfatter som er blitt anholdt i landet og siktet for spionasje.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utenriksminister Marise Payne sa mandag at hun var veldig bekymret etter å ha fått rapporter om hvordan den australske statsborgeren dr. Yang Hengjun blir behandlet i kinesisk fengsel. Yang ble anholdt i januar, men er først nylig blitt siktet for spionasje.

Ifølge Payne blir Yang i økende grad holdt isolert og med restriksjoner på kontakt med familien. I tillegg må han gjennom daglige forhør mens han holdes i lenker.

– Dette er uakseptabelt, sa Payne som la til at Australia gjentatte ganger har bedt om at Yang får tilgang til normal rettsfrihet, rettferdig og menneskelig behandling.

Yang jobbet i Kinas utenriksdepartement fra 1992 til 1997, men har siden blitt en australsk statsborger. Han ble først holdt i husarrest, men ble i august overført til varetekt i et fengsel.

Pågripelsen i Kina har av menneskerettighetsgrupper blitt omtalt som politisk motivert, men Kina har ikke kommentert saken. Australias statsminister Scott Morrison har nektet for at Yang har operert som spion.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden