Australia innfører fotobokser for å avsløre mobilbruk

New South Wales, hvor Sydney er den største byen, innførte søndag fotobokser for å avsløre ulovlig mobilbruk i bil. Delstaten er den første i verden som tar i bruk disse fotoboksene, ifølge lokale myndigheter. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
New South Wales, hvor Sydney er den største byen, innførte søndag fotobokser for å avsløre ulovlig mobilbruk i bil. Delstaten er den første i verden som tar i bruk disse fotoboksene, ifølge lokale myndigheter. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Delstaten New South Wales i Australia satte søndag i drift fotobokser for å avsløre ulovlig mobilbruk i kjøretøy, i håp om å begrense antall trafikkulykker.

Målet er å redusere antall døde i trafikken med en 30 prosent i løpet av to år, skriver Reuters.

Så langt i år har 329 personer mistet livet i trafikkulykker i delstaten. I fjor var tallet 354.

Fotoboksene bruker kunstig intelligens for å gjennomgå bilder og oppdage ulovlig bruk av mobiltelefoner. Bilder som systemet mener viser en fører som bruker telefon, vil deretter gjennomgås av autorisert personell, skriver nyhetsbyrået.

Delstaten er den første i verden som tar i bruk disse fotoboksene, ifølge lokale myndigheter.

De tre første månedene vil lovbrudd kun føre til et brev i posten med en advarsel fra myndighetene. Etter det innføres bøter på 344 australske dollar, i overkant av 2.100 kroner. I skoleområder vil boten være på 457 australske dollar, tilsvarende rundt 2.800 kroner etter dagens kurs.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden