Minst 14 drept i skuddveksling i Mexico

Coahuilas guvernør Miguel Ángel Riquelme ser på skadene på en politibil etter skuddvekslingen. Foto: AP / NTB scanpix
Coahuilas guvernør Miguel Ángel Riquelme ser på skadene på en politibil etter skuddvekslingen. Foto: AP / NTB scanpix Foto: Gerardo Sanchez / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst 14 personer, blant dem politibetjenter og antatte medlemmer av et narkokartell, er drept i en skuddveksling i Mexico, nær USAs grense.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Væpnede menn som skal ha tilhørt et narkotikakartell ankom den lille byen Villa Unión, som ligger om lag en times kjøring fra grensen mot Texas, i en kolonne med kjøretøy midt på dagen lørdag. De stormet byen som har 3.000 innbyggere og angrep kommunale bygninger, opplyser guvernør Miguel Ángel Riquelme i delstaten Coahuila.

Den påfølgende skuddvekslingen mellom bandemedlemmer og sikkerhetsstyrker varte i en times tid. Guvernøren opplyser at fire politifolk og sju antatte medlemmer av Cártel del Noreste (Nordøst-kartellet) ble drept, samt tre uidentifiserte personer som ble funnet på en landevei.

I tillegg ble seks politifolk såret, men de slapp unna uten alvorlige skader og ble utskrevet fra sykehus senere på dagen.

Flere kommunalt ansatte og et barn var meldt savnet etter skuddvekslingen.

Lokale myndigheter opplyser at tolv kjøretøy ble beslaglagt under aksjonen, samt en mengde våpen og ammunisjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Videoopptak publisert i sosiale medier viser byens rådhus gjennompepret med kulehull.

Sikkerhetsstyrker skal være utplassert i byen i flere dager fremover for å gjenopprette ro og orden, opplyser guvernøren.

Drapsstatistikken i Mexico er historisk høy og har økt med 2 prosent de første ti månedene med Andrés Manuel López Obrador som president.

Så langt i år har det vært 29.414 drap, ifølge føderale myndigheter. I samme periode i fjor var tallet 28.869 drap.