Thunberg blir forsinket til klimatoppmøtet

Greta Thunberg opplyser at hun sannsynligvis ankommer Portugal tirsdag. Med seg på turen «over dammen» på katamaranen La Vagabonde har hun den britiske seileren Nikki Henderson, faren Svante Thunberg, de australske båteierne Riley Whitelum og Elayna Carausu og deres sønn Lenny på elleve måneder. Foto: Rob Ostermaier / The Virginian-Pilot via AP / NTB scanpix
Greta Thunberg opplyser at hun sannsynligvis ankommer Portugal tirsdag. Med seg på turen «over dammen» på katamaranen La Vagabonde har hun den britiske seileren Nikki Henderson, faren Svante Thunberg, de australske båteierne Riley Whitelum og Elayna Carausu og deres sønn Lenny på elleve måneder. Foto: Rob Ostermaier / The Virginian-Pilot via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Klimaaktivisten Greta Thunberg, som er om bord i en katamaran på vei til Spania, sier at hun antar å ankomme Europa dagen etter klimatoppmøtet starter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det opplyser 16-åringen på Twitter sent lørdag kveld.

– Dag 18. Vi setter fart mot Europa! Estimert ankomsttid akkurat nå er tirsdag morgen. Vi ankommer Doca de Alcantara, Lisboa. Vi gleder oss til å se dere alle der, skriver hun.

Båthavna i Portugal er rundt 60 mil fra Madrid hvor klimaforhandlingsmøtet COP25 starter mandag.

Thunberg, som ikke vil fly av miljøhensyn, har vært i Nord-Amerika siden hun i august krysset Atlanterhavet med seilbåten Malizia II.

I november ba hun om hjelp til å returnere til Europa i og med at klimakonferansen ble flyttet fra Chile til Spania. Hun ble kontaktet av de australske båteierne Riley Whitelum og Elayna Carausu og startet seilasen over Atlanterhavet 13. november.

Klimaforhandlingene i Madrid varer til 13. desember.