Perus opposisjonsleder Keiko Fujimori løslatt

Opposisjonsleder Keiko Fujimori er datter av Perus tidligere president Alberto Fujimori. Her under en høring fra forrige måned. Arkivfoto: Martin Mejia / AP / NTB scanpix
Opposisjonsleder Keiko Fujimori er datter av Perus tidligere president Alberto Fujimori. Her under en høring fra forrige måned. Arkivfoto: Martin Mejia / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Perus opposisjonsleder Keiko Fujimori, som har vært varetektsfengslet i over ett år, ble fredag kveld løslatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Utenfor kvinnefengselet i Lima-provinsen hadde en stor forsamling reportere og tilhengere av politikeren samlet seg for å ta imot henne.

Hun fikk også roser av sin ektemann Mark Villanella, som har sultestreiket for å få kona løslatt.

– Dette har vært det mest smertefulle jeg har opplevd i mitt liv, så det første jeg vil gjøre nå er å takke Gud for at han ga meg styrken til å gjøre motstand, sa Fujimori etter løslatelsen.

Grunnlovsdomstolen i Peru ba mandag om at 44-åringen skulle løslates fra varetekt mens etterforskningen pågår.

Opposisjonslederen er anklaget for å ha mottatt ulovlig partistøtte fra det brasilianske entreprenørfirmaet Odebrecht i forbindelse med presidentvalgkampen i Peru i 2011.

Hun har sittet i varetekt siden hun ble pågrepet i oktober i fjor.

Fujimori leder opposisjonspartiet Fuerza Popular (FP). Hun har nektet for å ha mottatt penger fra Odebrecht og har tidligere omtalt etterforskningen som en heksejakt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Odebrecht har på sin side innrømmet å ha betalt minst 29 millioner dollar i bestikkelser til peruanske tjenestemenn siden 2004. Tre tidligere presidenter er under etterforskning i korrupsjonssaken. En fjerde, Alan Garcia, begikk selvmord da politiet skulle pågripe ham i hans hjem i april i år.

Fujimori er datter av Perus tidligere president Alberto Fujimori.