49 funnet døde etter jordskjelvet i Albania

En kroatisk redningsarbeider søker med hund i en ødelagt bygning i Durrës i Albania torsdag. Redningsmannskapene konsentrerer nå innsatsen om et sammenrast hotell i strandkanten i byen. Foto: Hektor Pustina / AP / NTB scanpix
En kroatisk redningsarbeider søker med hund i en ødelagt bygning i Durrës i Albania torsdag. Redningsmannskapene konsentrerer nå innsatsen om et sammenrast hotell i strandkanten i byen. Foto: Hektor Pustina / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Innsatsen for å finne overlevende og omkomne etter jordskjelvet i Albania trappes ned. Redningsmannskapene konsentrerer seg nå om et sammenrast hotell i Durrës.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Statsminister Edi Rama opplyser fredag at det totalt er funnet 49 døde, etter at tre omkomne ble hentet ut av ruinene i løpet av natten.

Tallet på skadde etter jordskjelvet som rammet før daggry tirsdag, er omkring 2.000. Det er klart etter at myndighetene har gått gjennom rapporter fra sykehus, helsesentre og teltleirer, opplyser landets helseminister Ogerta Manastirliu.

Kystbyen Durrës og byen Thumane like ved ble hardest rammet av skjelvet, som hadde en styrke på 6,4. Letingen etter ofre og overlevende i Thumane ble avsluttet onsdag.