Nord-Korea har skutt ut to prosjektiler

USAs president Donald Trump møtte sist sin nordkoreanske motpart Kim Jong-un i den grensebyen Panmunjom i den demilitariserte sonen mellom Sør- og Nord-Korea 30. juni. Så langt har ikke deres forsøk på atomsamtaler ført fram, og torsdag skjøt Nord-Korea ut nye prosjektiler.
USAs president Donald Trump møtte sist sin nordkoreanske motpart Kim Jong-un i den grensebyen Panmunjom i den demilitariserte sonen mellom Sør- og Nord-Korea 30. juni. Så langt har ikke deres forsøk på atomsamtaler ført fram, og torsdag skjøt Nord-Korea ut nye prosjektiler. Foto: Susan Walsh / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nord-Korea har avfyrt to prosjektiler, ifølge den sørkoreanske forsvarsledelsen. Begge landet i Japanhavet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oppskytningen skjedde klokka 16.59 torsdag. Prosjektilene ble sendt opp fra Yeonpo på østkysten av Nord-Korea, opplyser sørkoreanske myndigheter.

Det er usikkert hvilken type prosjektiler det er snakk om, men det japanske forsvaret opplyser at de ligner på ballistiske missiler. For øvrig opplyser Japan at prosjektilene ikke landet i deres økonomiske sone.

Aktuelt: Nord-Korea hevder å ha testet «superstor» rakett

Nord-Korea har fått forbud av mot å sende opp ballistiske missiler gjennom resolusjonene fra FNs sikkerhetsråd.

Statlige medier har tidligere meldt at landets leder Kim Jong-un har beordret oppskytningen under en inspeksjon av et militærkompani på øya Changrin i Gulehavet.

Oppskytningen skjer dagen før toårsjubileet for Nord-Koreas første test av Hwasong-15-missilet, som angivelig kan nå helt til USA.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Svenske fredsforskere: Nord-Korea kan eie 30-40 atombomber neste år

Spenningen i regionen har økt den siste tiden som følge av manglende resultater i dialogen rundt Nord-Koreas atomprogram. Nord-Korea har fortsatt å utvikle missiler som kan frakte atomstridshoder de siste årene, og er blitt møtt med harde sanksjoner.

Flere ganger den siste tiden har Nord-Korea gjort det klart at de ikke er interessert i flere atomsamtaler med USA med mindre USA kommer med nye tilbud.

Japan: – Nord-Korea har miniatyr-atomvåpen