Smuglerubåt i Spania var lastet med kokain verdt over 1 milliard kroner

Den 20 meter lange ubåten, her halvveis under vann, har kapasitet til å frakte opp til 5 tonn med kokain, ifølge spanske myndigheter. Smuglerubåten antas å ha krysset Atlanterhavet. Foto: Marta Vazquez Rodriguez / Ap / NTB scanpix
Den 20 meter lange ubåten, her halvveis under vann, har kapasitet til å frakte opp til 5 tonn med kokain, ifølge spanske myndigheter. Smuglerubåten antas å ha krysset Atlanterhavet. Foto: Marta Vazquez Rodriguez / Ap / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Ubåten som ble stanset av spanske myndigheter søndag, var lastet med flere tonn kokain til en verdi av over 1 milliard kroner, ifølge myndighetene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 20 meter lange ubåten ble oppdaget søndag ved den spanske byen Cangas, som ligger nordvest i Spania.

To menn fra Ecuador ble pågrepet i politiaksjonen søndag da de forsøkte å flykte fra ubåten. Ubåten sank, og ble så hevet igjen tre dager senere. Inne i ubåten fant politiet 152 pakker med kokain, til sammen over 3 tonn. Kokainens gateverdi oppgis til 100 millioner euro, tilsvarende om lag 1 milliard kroner.

En kilde nær etterforskningen har uttalt at ubåten kommer fra Sør-Amerika, og politiet forsøker nå å spore opp nøyaktig hvor fartøyet startet ferden fra.

Ubåter blir med jevne mellomrom benyttet av narkotikasmuglere til å frakte narkotika fra Sør- til Nord-Amerika. Dette er imidlertid første gang at en smuglerubåt som kan ha krysset Atlanterhavet, blir oppdaget i Europa, ifølge politiet.

– Dette er en historisk operasjon, som vil markere et før-og-etter, sier en talsperson for den spanske regjeringen.

Personvernpolicy