Tyske bønder protesterer mot miljøtiltak

Over 5.000 traktorer ble tirsdag kjørt inn i Berlin i protest mot varslede nye miljøreguleringer. Foto: AP / NTB scanpix
Over 5.000 traktorer ble tirsdag kjørt inn i Berlin i protest mot varslede nye miljøreguleringer. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Bønder har kjørt over 5.000 traktorer inn i Berlin i protest mot nye reguleringer som skal beskytte miljøet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Protesten er rettet mot nye varslede regler for bruk av kunstgjødsel og sprøytemidler – i tillegg til andre omstridte saker.

Tyske bønder mener reguleringene gjør det håpløst for dem å konkurrere mot import av mat som produseres i andre land. I protest kjørte de tirsdag tusenvis av traktorer gjennom sentrum av Berlin mot Brandenburger Tor.

Over 5.000 traktorer rullet inn i den tyske hovedstaden, ifølge politiet. Noen steder var kolonnene med traktorer over 20 kilometer lange, og det oppsto store trafikkproblemer.

Den tyske regjeringen varslet tidligere i høst nye begrensninger på bruk av kunstgjødsel for å hindre forurensing av grunnvann.

I tillegg varslet de utfasing av det omstridte stoffet glyfosat, som blant annet finnes i ugressmiddelet Roundup. Formålet er å beskytte bestandene av insekter, som er blitt kraftig redusert mange steder i verden.

Personvernpolicy