Wilma (17) sporløst forsvunnet: Kjæresten (22) mistenkt for drap

Wilma Andersson (innfelt) har vært savnet i nesten to uker. Bildet fra Uddevalla er tatt i en annen sammenheng.
Wilma Andersson (innfelt) har vært savnet i nesten to uker. Bildet fra Uddevalla er tatt i en annen sammenheng. Foto: Björn Larsson Rosvall / NTB scanpix/TT og privat
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tolv dager etter at Wilma Andersson (17) forsvant, er hun fortsatt ikke funnet. Nå håper politiet at bruk av miniubåt kan bidra til å spore opp den savnede tenåringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi vil ikke overlate noe til tilfeldighetene, men må være omhyggelig i letingen så vi kan være sikre. Vassdrag er vanlig å bruke når man skal kvitte seg med en kropp , sier områdesjef i Västra Fyrbodal lokalpoliti, Stefan Kristiansson, til Aftonbladet.

Den svenske Försvarsmakten har satt inn spesialtrent mannskap fra marinen i søket etter Wilma. Søket med miniubåt, som er utrustet med sonarer, pågår i den nordre delen av Uddevalla og i Ljungskile.

– Vi dykker på interessante ekko

Letingen er konsentrert i elven Bäveån som renner gjennom Uddevalla og ut i Byfjorden.

– De ekkoene som er interessante, dykker vi på og kontrollerer, sier kaptein Johan Olsson, taktikksjef ved röjdykardivsionen , til Expressen.

Wilma Andersson ble sist observert i området ved Walkesborg i Uddevalla torsdag 14. november. Noen dager senere ble 17-åringen meldt savnet av sin familie.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiets hovedteori: Mord

Til tross for omfattende leting, er jenta fortsatt sporløst borte. Hundrevis av frivillige har deltatt i letingen. Forsvinningen får bred mediedekning i svenske medier.

Wilma Andersson (17) er fortsatt savnet. Hundrevis av frivillige deltar i letingen. Foto: Skjermdump fra sosiale medier
Wilma Andersson (17) er fortsatt savnet. Hundrevis av frivillige deltar i letingen. Foto: Skjermdump fra sosiale medier

I løpet av etterforskningen har politiet gjort funn som de mener peker i retning av at Wilma har vært utsatt for en kriminell handling, trolig mord. Blant annet er det funnet en jakke, sko og briller.

I helgen beslagla politiet en etterlyst bil. Ifølge Gøteborgs-Tidningen blir bilen satt i forbindelse med forsøk på å skjule en kriminell handling.

Styrket mistanke mot angivelig kjæreste

Politiet har derfor iverksatt det som blir omtalt som en «særskilt hendelse», noe som utløser forsterket politiinnsats og økt tilførsel av ressurser til politiet i Uddevalla.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann (22) er så langt pågrepet. Han skal ha hatt en tett relasjon til den savnede 17-åringen. Flere svenske medier skriver at han var 17-åringens kjæreste.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han hadde først status som skjellig mistenkt for mord. Politiet har senere opplyst at mistanken mot mannen er styrket.

Skal ha endret atferd

Ifølge 22-åringens nærmeste familie skal han den siste tiden ha endret atferd og vist en «mørkere side».

Han skal dessuten ha delt et innlegg i sosiale medier hvor Wilma ble etterlyst. 22-åringen nekter for å ha noe med forsvinningen å gjøre.

En tidligere klassekamerat beskriver 22-åringen slik, ifølge GT:

«Jeg traff ham på en fest da de akkurat hadde blitt sammen. Han sa at han hadde fått seg kjæreste, og at han elsket henne. Han snakket bare om henne».

– Vårt mål er å finne Wilma

I mellomtiden fortsetter letingen for fullt. I løpet av uken vil politiet ta en ny vurdering på om de skal fortsette søket.

– Får vi ikke inn noen nye tips eller nye innfallsvinkler, heller det mot at vi reduserer innsatsen mot slutten av uken, sier Stefan Kristiansson til Expressen.

Politiet ber publikum fortsette å sende inn tips om den savnede 17-åringen.

– Vårt mål er å finne Wilma. Det er det som driver oss fremover. Vi arbeider intensivt hver dag med nye iakttagelser og nye observasjoner. Vårt oppdrag er å finne henne, sier politiets pressetalskvinne, Anna Göransson, til Gøteborgs-Posten.