Aktor ber om betinget fengsel for Wallin etter voldtektsanklager

Svenske Cissi Wallin (t.v.) er tiltalt for grove ærekrenkelser. Bakgrunnen er at hun i 2017 la ut et innlegg på Instagram hvor hun anklaget TV-profilen Fredrik Virtanen for å ha voldtatt henne i 2006. Her fra et arrangement i Stockholm i fjor sammen med kriminolog Nina Rung. Arkivfoto: Jonas Ekströmer / TT / NTB scanpix
Svenske Cissi Wallin (t.v.) er tiltalt for grove ærekrenkelser. Bakgrunnen er at hun i 2017 la ut et innlegg på Instagram hvor hun anklaget TV-profilen Fredrik Virtanen for å ha voldtatt henne i 2006. Her fra et arrangement i Stockholm i fjor sammen med kriminolog Nina Rung. Arkivfoto: Jonas Ekströmer / TT / NTB scanpix Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den svenske medieprofilen Cissi Wallin er tiltalt for ærekrenkelser etter å ha beskyldt journalist Fredrik Virtanen for voldtekt. Aktor ber om betinget fengsel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Både hans private og yrkesmessige liv har blitt endret som følge av publiseringen av beskyldningene. Han har hatt vanskeligheter med å forsørge seg etter det, sa aktor Daniel Suneson i retten mandag.

Påtalemyndigheten mener at det ikke var nødvendig å gå ut offentlig med Virtanens navn.

Ærekrenkelser

– Konklusjonen blir at Cissi Wallin må dømmes for ærekrenkelser fordi det ikke har vært forsvarlig å spre informasjonen. Den eneste aktuelle straffen er betinget fengsel med dagsbøter, sier Suneson.

Wallin risikerer å bli dømt til inntil to års fengsel etter at hun i 2017 navnga den kjente TV-profilen Fredrik Virtanen på Instagram og anklaget ham for å ha voldtatt henne i 2006. Innlegget fikk stor spredning og ble delt av flere store profiler i Sverige i sosiale medier.

Wallin politianmeldte Virtanen i 2012, men etterforskningen ble henlagt på grunn av mangel på bevis. Virtanen har selv benektet anklagene. Cissi Wallin nekter for å ha brutt loven og har forklart at hun ser seg selv som en «varsler som advarte om en farlig person».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Metoo

Wallins forsvarer, advokat Percy Bratt, sier at metoo-bevegelsen var avgjørende for at hun bestemte seg for å navngi Virtanen i Instagram-innlegget.

Bratt advarer også om at en fellende dom kan medføre at kvinner i fremtiden ikke vil tørre å fortelle om ting de har blitt utsatt for.

Dommen i saken er ventet mandag 9. desember.