Klaus Iohannis favoritt i presidentvalget i Romania

Romanias president Klaus Iohannis vinker etter å ha stemt i et valglokale i Bucuresti. Han regnes som klar favoritt i søndagens valg. Foto: Vadim Ghirda / AP / NTB scanpix
Romanias president Klaus Iohannis vinker etter å ha stemt i et valglokale i Bucuresti. Han regnes som klar favoritt i søndagens valg. Foto: Vadim Ghirda / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Romanias borgerlige president Klaus Iohannis ventes å vinne søndagens presidentvalg, få uker etter at den sosialdemokratiske regjeringen måtte gå av.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mens Iohannis tilhører den moderate høyresiden, er hans utfordrer Viorica Dancila sosialdemokrat, Inntil nylig var hun også statsminister, men regjeringen hennes falt i en mistillitsavstemning i nasjonalforsamlingen for få uker siden.

I første runde av presidentvalget fikk Iohannis 38 prosent av stemmene, mens Dancila kom på andreplass med 22 prosents oppslutning.

Ifølge analytikere er det ventet at mange av stemmene som i forrige runde gikk til de andre kandidatene, nå vil gå til Iohannis som følge av en svært omstridt rettsreform som sosialdemokratiske PSD sto bak.

Romanias har i alt 18,2 millioner stemmeberettigede. Hele 650.000 av dem bor i utlandet.