Rekordoppslutning om valget i Hongkong

Kandidaten Kwok Long-fung. (t.h.) på vei til stemmelokalet i Hongkong. Han støtter kravene til protestbevegelsen om mer frihet og demokrati i det kinesiske territoriet. Foto: Kin Cheung / AP / NTB scanpix
Kandidaten Kwok Long-fung. (t.h.) på vei til stemmelokalet i Hongkong. Han støtter kravene til protestbevegelsen om mer frihet og demokrati i det kinesiske territoriet. Foto: Kin Cheung / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et rekordhøyt antall velgere har allerede avgitt stemme i lokalvalget i Hongkong, opplyser valgkomiteen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere timer før valglokalene skulle stenge var valgdeltakelsen oppe i 47,26 prosent. Til sammenligning var det totalt 47,01 prosent av velgerne som stemte ved forrige valg i 2015.

I 2015 var det dessuten bare 3,12 millioner hongkongkinesere som hadde registrert seg som velgere, mens det i år er 4,13 millioner.

Klokka 15.30 lokal tid hadde 1,95 millioner velgere avlagt stemme, og det var fortsatt sju timer igjen før valglokalene skulle stenge.

Det er meldt om lange køer foran stemmelokalene.

I alt skal det velges 452 representanter til Hongkongs 18 distriktsråd.

Vanligvis er dette et valg som vekker lite engasjement blant Hongkongs innbyggere ettersom de har svært liten politisk makt. I lang tid har distriktsrådene vært dominert av Beijing-lojale politikere, men nå håper protestbevegelsen på en omfattende utskiftning.

De har også håp om at valget vil kunne påvirke det neste valget på Hongkongs regjeringssjef ettersom 117 medlemmer av distriktsrådene deltar i avstemningen.