Taliban angrep afghanske kontrollposter - minst åtte drept

Bildet viser afghanske soldater som har rykket ut etter flere eksplosjoner ved et militær øvelsesleir i Kabul mandag forrige uke. Regjeringsstyrkene er hardt presset i Daikundi-provinsen sentralt i landet. Foto: Rahmat Gul / AP / NTB scanpix
Bildet viser afghanske soldater som har rykket ut etter flere eksplosjoner ved et militær øvelsesleir i Kabul mandag forrige uke. Regjeringsstyrkene er hardt presset i Daikundi-provinsen sentralt i landet. Foto: Rahmat Gul / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst sju afghanske politifolk og én soldat er drept etter at Taliban angrep kontrollposter i Daikundi-provinsen sentralt i Afghanistan, opplyser tjenestemenn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rundt 200 Taliban-opprørere deltok i angrepene natt til søndag, opplyser viseguvernøren og flere ande tjenestemenn i Kijran-distriktet i Daikundi-provinsen. Minst 25 av opprørerne skal ha mistet livet under kampene som fulgte.

Taliban har tatt kontroll over en av kontrollpostene, ifølge kildene. Haji Ghairat Jawahiri, som er medlem av provinsrådet i Daikundi, sier at Taliban kan komme til å ta kontroll over hele Kijran-distriktet hvis det ikke blir utplassert forsterkninger.

Distriktet har vært urolig i årevis, og Taliban har med jevne mellomrom gått til angrep på stillingene til regjeringsstyrkene.

Daikundi ligger sørvest for Kabul og nord for Kandahar, som tidligere fungerte som Talibans administrative senter.