Tyskland har hentet hjem IS-mistenkt kvinne og barna hennes fra Syria

Artikkelen fortsetter under annonsen

En IS-mistenkt tysk kvinne er blitt hentet hjem fra Syria sammen med fire barn. Det er første gang Tyskland repatrierer en IS-mistenkt person.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tre av barna er kvinnens egne, mens det fjerde er ei to år gammel jente med amerikansk statsborgerskap som kvinnen har tatt vare på.

Kvinnen og barna ankom Frankfurt lufthavn lørdag kveld etter å ha blitt satt på et fly i Arbil i Nord-Irak. De har tidligere befunnet seg i Nord-Syria, opplyser tysk politi.

Anonyme kilder sier til nyhetsbyrået DPA at de har vært fanget i al-Hol-leiren, der det også befinner seg norske kvinner og barn. Den norske regjeringen har så langt avvist å hente dem hjem.

Det er politiet i delstaten Hesse som nå overtar saken mot den 30 år gamle tyske kvinnen. Hun er mistenkt for å ha deltatt i en terrororganisasjon og for omsorgssvikt, opplyser en talsmann for statsadvokaten i Frankfurt. Det er foreløpig ikke utstedt noen arrestordre mot kvinnen.

Flere andre mistenkte IS-medlemmer er blitt stilt for retten i Tyskland, men de har enten kommet tilbake ved egen hjelp eller blitt deportert fra et annet land enn Syria.

Tyskland har tidligere hentet hjem barn uten foreldre fra fangeleirene i Nord-Syria. Også Norge har hentet hjem fem foreldreløse barn fra al-Hol-leiren etter at de ble funnet av Aftenpostens journalister.