Duque: Nasjonale samtaler starter søndag

Soldater patruljerer sentrum av Bogota i Colombia. President Ivan Duque har kunngjort at det skal gjennomføres nasjonale samtaler i Colombia for å møte kravet til demonstrantene om sosiale reformer. Foto: Ivan Valencia / AP / NTB scanpix
Soldater patruljerer sentrum av Bogota i Colombia. President Ivan Duque har kunngjort at det skal gjennomføres nasjonale samtaler i Colombia for å møte kravet til demonstrantene om sosiale reformer. Foto: Ivan Valencia / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Colombias president Ivan Duque sier de nasjonale samtalene, som kommer som et svar på protestene i landet, skal starte søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Sammen med ordførere og guvernører fra hele landet starter vi i morgen de nasjonale samtalene, skriver presidenten i en melding på Twitter lørdag kveld.

Duque sier dialogen med andre sektorer fortsetter utover uken.

Om lag 13.000 soldater og opprørspoliti patruljerte gatene i Bogota lørdag, natten etter det var innført portforbud i hele hovedstaden. Torsdag og fredag deltok flere hundre tusen i protester mot president Ivan Duque og hans økonomiske politikk.

Noen steder støtte demonstranter sammen med politiet, og rundt 300 personer skal være pågrepet.

– Disse patruljene er nødvendig for å sikre ro og orden, sier Duque. Han sa ikke hvor lenge patruljeringen ville fortsette.

En 17 år gammel gutt skal ha blitt alvorlig skadd i nye demonstrasjoner i sentrum av hovedstaden lørdag. Gutten ble truffet i hodet av en tåregassgranat, fortalte hans venner til kanalen Caracol, skriver nyhetsbyrået DPA.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

FNs generalsekretær António Guterres sier i en uttalelse at han følger nøye med på utviklingen i landet. Guterres er positiv til at myndigheten i landet ser ut til å ha lyttet til demonstrantene og nå startet en dialog med befolkningen.

Han er likevel bekymret for voldsbruken og vandalismen som har skjedd de siste dagen, heter det i uttalelsen.