Tysk politi håper nye DNA-prøver kan løse gammel drapssak

Claudia Ruf (11) ble voldtatt og drept i Grevenbroich i Tyskland i 1996. Drapet er ikke oppklart, men nå skal tysk politi DNA-teste 900 menn håp om å finne Claudias drapsmann. Bildet er fra en pressekonferanse tidligere i november.
Claudia Ruf (11) ble voldtatt og drept i Grevenbroich i Tyskland i 1996. Drapet er ikke oppklart, men nå skal tysk politi DNA-teste 900 menn håp om å finne Claudias drapsmann. Bildet er fra en pressekonferanse tidligere i november. Foto: Roland Weihrauch / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tysk politi skal DNA-teste hundrevis av menn i håp om å få løst en 23 år gammel uoppklart drapssak.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Elleve år gamle Claudia Ruf forsvant i mai 1996 da hun gikk tur med naboens hund i byen Grevenbroich sør for Düsseldorf. To dager senere ble hun funnet voldtatt og drept, 70 kilometer unna hjemstedet. Liket var dynket i bensin og delvis forbrent.

Politiet iverksatte en omfattende etterforskning, men saken forble uoppklart.

Nå har politiet gjenopptatt etterforskningen og har bedt om lag 900 menn om å avgi DNA-prøve. Det gjelder alle gutter og menn som befant seg i området og som var mellom 14 og 70 år på tidspunktet da drapet skjedde.

Lørdag var første dag med prøvetaking, og om lag 300 menn møtte opp for frivillig å avgi spyttprøve.

Politiet håpe å få treff med DNA som ble samlet inn fra åstedet. Utviklingen av DNA-teknologi har utviklet seg mye siden 1990-tallet, og politiet mener derfor at det er god mulighet for få løst saken.