SOHR: Minst ni drept av bilbombe i syrisk grenseby

Minst ni mennesker er drept av en bilbombe i byen Tell Abyad nordøst i Syria, opplyser SOHR. Byen er kontrollert av Tyrkia og allierte syriske opprørere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire av de drepte var sivile, melder den syriske eksil- og observatørgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) lørdag.

Bomben eksploderte ved et bakeri. 22 mennesker oppgis å være såret.

Tell Abyad ligger ved grensen til Tyrkia og ble inntatt av tyrkiske regjeringsstyrker og tyrkiskstøttet syrisk milits i oktober.

Ingen har tatt ansvar for bomben. Siden byen kom under tyrkisk kontroll i midten av oktober, har det vært flere lignende bombeangrep.

– Vi har ikke kunnet gi en nøyaktig oversikt over drepte og sårede fordi de ble transportert til tyrkiske sykehus, sier en ikke navngitt kilde, som jobber for det lokale helsevesenet.

Den tyrkiske offensiven var rettet mot den syriskkurdiske YPG-militsen, som tidligere hadde kontroll over store deler av grenseområdet mot Tyrkia.

Tyrkiskstøttede opprørere anklager YPG for å stå bak bombene som de siste ukene har gått av i byen. Ifølge en opprørskommandant var bilen plassert i en hovedgate, og bomben ble utløst med en fjernkontroll.

Les også: Russland hevder hundrevis av IS-krigere har rømt

Personvernpolicy