Minst 24 omkom i jordskred i Kenya

Bildet viser oversvømmelsene i sentrale deler av Somalia. Nå har minst 24 mennesker omkommet i skred i nabolandet Kenya. Foto: Mohamed Sheikh Nor / AP / NTB scanpix
Bildet viser oversvømmelsene i sentrale deler av Somalia. Nå har minst 24 mennesker omkommet i skred i nabolandet Kenya. Foto: Mohamed Sheikh Nor / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst 24 mennesker har omkommet i et jordskred i Kenya. Skredet feide vekk flere hus etter svært kraftig regnvær.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

17 mennesker omkom i et ras i regionen West Pokot, om lag 35 mil nordvest for hovedstaden Nairobi, natt til lørdag. I en annen del av regionen ble en familie på sju tatt av et annet ras, opplyser lokale myndigheter.

Det letes fortsatt etter savnede, og det er frykt for at dødstallet kommer til å stige. To barn er funnet i live i ruinene av husene de bodde i. Begge er sendt til sykehus.

Redningsinnsatsen ble forsinket fordi uværet har ført til at veier er uframkommelige og bruer er blitt stengt.

Det er ikke bare Kenya som for tiden er rammet av kraftig nedbør, flom og jordskred. I flere land i Øst-Afrika er situasjonen svært alvorlig. Nær én million mennesker bare i Sør-Sudan er rammet av uværet, og frykten øker for at det vil bryte ut epidemier og føre til sult. Også i Etiopia og Tanzania er det meldt om jordskred.

I Somalia er titusener drevet på flukt på grunn av de uvanlig store vannmassene, som eksperter knytter til varmere havtemperatur og klimaendringer.

Les også: Over 40 omkom i jordskred i Kamerun