Amazon saksøker Pentagon for tildeling av milliardkontrakt

Amazon bestrider Pentagons tildeling av en milliardkontrakt til Microsoft. Arkivfoto: Richard Drew og Ted S. Warren / AP / NTB scanpix
Amazon bestrider Pentagons tildeling av en milliardkontrakt til Microsoft. Arkivfoto: Richard Drew og Ted S. Warren / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Søksmålet kommer etter at Det amerikanske forsvarsdepartementet, Pentagon, tildelte Microsoft en avtale Amazon forventet å få.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I oktober ble Microsoft tildelt en stor skykontrakt med Pentagon. Kontrakten har en verdi på om lag 92 milliarder norske kroner.

Fredag leverte Amazon.com Inc et søksmål som bestrider denne tildelingen. Søksmålet ble levert forseglet til en føderal domstol, og innholdet er ikke offentlig kjent, melder nyhetsbyrået Reuters.

Selskapene Microsoft, Amazon og Oracle kjempet om å få kontrakten i det som har vært en omstridt anbudsprosess. Det kom tidlig spekulasjoner om at Amazon ville bli tildelt kontrakten. Teknologigigantene Oracle og IBM slo tilbake med nye bud, og Oracle utfordret også anbudsprosessen i en føderal domstol, men tapte.

Amazon har tidligere hevdet at det var en politisk beslutning å tildele kontrakten til Microsoft, skriver nyhetsbyrået Ritzau.

Skylagringssystemet med navnet Jedi skal lagre og behandle enorme mengder hemmeligstemplede data. Det skal gjøre det amerikanske forsvaret i stand til å bruke kunstig intelligens til å planlegge krigføring og operasjoner.