Irakiske tjenestemenn: Åtte demonstranter drept i Bagdad

Irakiske sikkerhetsstyrken kontrollerer en bro som leder over til den grønne sonen, som er der blant annet regjeringsbygningene ligger. Foto: Hadi Mizban, AP / NTB scanpix
Irakiske sikkerhetsstyrken kontrollerer en bro som leder over til den grønne sonen, som er der blant annet regjeringsbygningene ligger. Foto: Hadi Mizban, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Åtte demonstranter er drept og minst nitti er skadd i nye kraftige sammenstøt i sentrum av Bagdad, opplyser irakiske tjenestemenn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tre demonstranter ble drept i Rasheed Street, som er en av hovedgatene i den irakiske hovedstaden, da det sent torsdag ettermiddag var sammenstøt mellom sikkerhetsstyrker og demonstranter, ifølge sikkerhetskilder.

Sikkerhetsstyrkene skal ha brukt blant annet tåregass og lydbomber.

En av demonstrantene ble drept da sikkerhetsstyrkene skjøt med skarp ammunisjon for å få demonstranter bort fra Ahrar-broen, mens to døde da politiet brukte tåregassgranater, opplyser anonyme kilder i helsevesenet og statsapparatet.

Tidligere torsdag ble fire demonstranter drept i nærheten av Ahrar-broen. Senere på dagen ble en person drept da politiet kastet lydbomber mot demonstranter på Sinak-broen. Dermed er totalt åtte demonstranter drept i sammenstøtene i Iraks hovedstad torsdag.

I en separat hendelse ble også en politibetjent drept og seks andre skadd. Det skjedde da en improvisert eksplosiv innretning (IED) eksploderte nordøst i byen, opplyser irakiske tjenestemenn.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tåregassgranatene som sikkerhetsstyrkene i Irak har brukt mot demonstrantene, er anslått å være ti ganger så kraftige som vanlige tåregassgranater. Over 330 personer anslås å ha mistet livet siden demonstrasjonene startet 1. oktober.

Demonstrantene krever blant annet at det blir ryddet opp i den omfattende korrupsjonen og høye arbeidsledigheten i landet.