Opprørspoliti mot begravelsesfølge i Bolivia

Tusenvis av bolivianere deltok i begravelsesfølget for fem demonstranter som ble drept i sammenstøt med opprørspolitiet tidligere i uken. Gravfølget utartet til en demonstrasjon og endte i sammenstøt med politiet. Foto: AP / NTB scanpix
Tusenvis av bolivianere deltok i begravelsesfølget for fem demonstranter som ble drept i sammenstøt med opprørspolitiet tidligere i uken. Gravfølget utartet til en demonstrasjon og endte i sammenstøt med politiet. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Boliviansk opprørspoliti brukte tåregass for å spre tusenvis av mennesker som fulgte fem døde demonstranter til graven i hovedstaden La Paz torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De fem var blant de åtte som ble drept i sammenstøt mellom demonstranter og politi tirsdag, og torsdag gikk en stor begravelsesprosesjon gjennom gatene i La Paz.

Tusenvis av mennesker hadde stilt seg opp langs veien der kistene ble fraktet. Det utviklet seg etter hvert til en ny stor masseprotest mot myndighetene i landet.

Demonstrantene, mange av dem tilhengere av landets avgåtte president Evo Morales, ropte på rettferdighet og krevde at fungerende president Jeanine Añez må gå av.

Da demonstrantene ankom en stor plass i sentrum av byen, ble de møtt av soldater og opprørspoliti som avfyrte tåregassgranater mot dem. I sammenstøtene som fulgte, falt flere av kistene med de døde i ned på bakken.

President Añez har oppfordret nasjonalforsamlingen til å legge forholdene til rette slik at hun kan skrive ut nyvalg.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bolivia har vært preget av omfattende uro og voldelige sammenstøt siden det omstridte valget 20. oktober. Evo Morales erklærte seg først som valgvinner, men etter protester og anklager om valgfusk trakk han seg som president 10. november.

Minst 32 mennesker har blitt drept i sammenstøt med politiet siden uroen startet i oktober.