Syria rammet av flere luftangrep

Dette bildet som er publisert av det statlige syriske nyhetsbyrået Sana, skal vise et hus i Damaskus som ble truffet av en israelsk rakett.
Dette bildet som er publisert av det statlige syriske nyhetsbyrået Sana, skal vise et hus i Damaskus som ble truffet av en israelsk rakett. Foto: AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Israel bekrefter at de har angrepet iranske militære anlegg i Syria. To sivile ble drept, ifølge syriske medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I tillegg ble flere titall såret i luftangrepene, deriblant ei jente som befant seg i et bolighus i forstaden Qudsaya, ifølge det statlige nyhetsbyrået Sana.

Syrias luftforsvar har forhindret fiendtlige mål i å nå hovedstaden Damaskus, opplyses det videre.

– Luftvernet skjøt ned fiendtlige mål sør for Damaskus, heter det.

En korrespondent fra nyhetsbyrået AFP i Damaskus hørte flere større eksplosjoner natt til onsdag.

Hendelsen skjer dagen etter at Israel avverget fire raketter fra Syria. Det ble like etter rapportert om flere motangrep fra Israel.

Talsmann Avichay Adraee ved det israelske forsvaret melder på Twitter at kampfly blant annet har angrepet våpenlagre og baser i Syria som brukes av iranske styrker.

Eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) opplyste tirsdag at den israelske forsvaret hadde avfyrt fem raketter mot Damaskus. Flere skal av ha blitt avskåret.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Israel har tidligere angrepet Syria fra luften på grunn av landets bånd til Iran. Israel har forsvart angrepene ved å vise til at de hindrer Iran i å etablere seg militært i regionen.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu har den siste tiden kommet med en rekke advarsler om iranske angrep i Midtøsten og har lovet å svare på disse.